טארטלט ס’מורס
לא נראה לי שיש צורך להציג את הס’מורס, אך למקרה ומישהו לא מכיר עדיין, זו המצאה אמריקאית גאונית שמשפרת את חווית הקאמפינג פי אלף.
מתיישבים סביב המדורה, תוקעים מרשמלו על שיפוד ומחממים על אש המדורה עד שזה משחים מבחוץ ומתרכך מבפנים (או, לחסרי הסבלנות והפירומאנים שבינינו, מכניסים לתוך הלהבות ושורפים). מכינים בצד טבלת שוקולד חלב ושני ביסקוויטים. ברגע שהמרשמלו מוכן, מניחים אותו על השוקולד ומסנדווצ’ים אותו בין הביסקוויטים. השוקולד נמס מחום המרשמלו ומתקבל סנדוויץ’ מטורף ונוטף מתיקות שנעלם מהר מדי ומאיץ בנו להכין את הבא בתור. מכאן שמו, s’mores, יעני some more. עוד קצת.
אבל לא כל יום יוצאים לקאמפינג, אז הנה לכם הגרסה הביתית ברוח הקונדיטוריה הצרפתית. הטארטלט מורכב מקלתית ביסקוויטים (איך לא?), מלית שוקולד חלב לפי המסורת הקלאסית ושכבת מרמשלו וניל מעל. אפשר לקנות את המרשמלו מוכן ולהכין את הטארטלטים האלה בצ’יק, אבל הרבה יותר שווה להכין גם את המרשמלו, וזה לא כזה מסובך. אפשר אפילו להחליף את הסוכר האינוורטי שבמתכון לדבש באותה כמות לקבלת מרשמלו וניל עם ניחוח דבש.
המתכון מספיק ל-6 טארטלטים.
מסת ג’לטין
20 גר’ ג’לטין באבקה
100 גר’ מים
מרשמלו וניל
160 גר’ מים
250 גר’ סוכר
70 גר’ סוכר אינוורטי/ דבש
120 גר’ מסת ג’לטין
110 גר’ סוכר אינוורטי/ דבש
1 כפית מחית וניל
ציפוי
100 גר’ אבקת סוכר
100 גר’ קורנפלור
קלתית
200 גר’ ביסקוויטים
130 גר’ חמאה מומסת
מלית שוקולד
250 גר’ שמנת מתוקה
235 גר’ שוקולד חלב
1 ביצה
1/4 כפית מלח
ציוד
6 רינגים בקוטר 8 ס”מ
חותכן עגול בקוטר 7 ס”מ
2 רינגים מרובעים בגודל 20X20 ס”מ
מרשמלו וניל
ציפוי: מערבבים אבקת סוכר וקורנפלור יחד. שומרים בצד.
מסת ג’לטין: מזרזפים אבקת ג’לטין על פני המים, מערבבים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. לפני השימוש חותכים לחתיכות קטנות.
שמים מים, סוכר ו-70 גר’ סוכר אינוורטי/ דבש בתוך קלחת. מחממים על אש בינונית/גבוהה ומערבבים עם מרית כדי להמיס את הסוכר. ברגע שהסירופ מתחיל לרתוח, מפסיקים לערבב, ממשיכים לחמם עד לטמפרטורה של 110°.
בינתיים, שוקלים 110 גר’ סוכר אינוורטי/ דבש ומחית וניל בקערת המיקסר.
ברגע שהסירופ מגיע ל- 110°, מכבים את האש, מוסיפים מסת ג’לטין לקלחת, מערבבים עד להמסה ומעבירים לקערת המיקסר. מקציפים על מהירות גבוהה כ-10 דקות עד לקבלת קציפה לבנה ותפוחה.
במקביל, משמנים את הרינגים המרובעים בשכבה דקה של שמן ומניחים אותם על גבי נייר אפייה המונח על מגש. בעזרת נפה, מפזרים את הציפוי בשכבה עבה בתוך הרינגים כך שיכסה את כל שטח הפנים.
כשהקציפה מוכנה, מוזגים לתוך הרינגים עד לגובה של 1.5 ס”מ בערך. משטחים עם פלטה אם צריך. מפזרים שכבת ציפוי נוספת על הקציפה. מכסים ומניחים למרשמלו להתייצב למספר שעות או אפילו ללילה שלם לפני שחותכים.
קלתית
במעבד מזון, טוחנים ביסקוויטים לאבקה. מעבירים לקערה ומוסיפים חמאה מומסת. מערבבים עד שכל התערובת לחה ומזכירה חול רטוב.
מניחים את הרינגים העגולים על גבי נייר אפייה המונח על מגש אפייה. מרפדים את הרינגים בשכבה דקה של תערובת הביסקוויטים. משטחים את הבסיס עם תחתית של כוס ומסדרים את הדפנות עם האצבעות. שומרים במקפיא בינתיים.
מלית שוקולד חלב
מחממים תנור ל-175°.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מרתיחים את השמנת ומוזגים ישירות לשוקולד. לאחר חצי דקה, מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
מוסיפים מלח וביצה ומערבבים היטב עם מטרפה. מעבירים למד ליטר או כלי מזיגה.
הרכבה
מוציאים את הקלתיות מהמקפיא ומוזגים את המלית לתוך כל קלתית כמעט עד הסוף. מכניסים לתנור ואופים בין 15-18 דקות, עד שהמלית יציבה מסביב אבל עדיין רוטטת במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
בעזרת חותכן עגול בקוטר 7 ס”מ, קורצים עיגולים מהמרשמלו. לאחר כל קריצה מומלץ לעבור עם פלטה או סכין בתחתית ולוודא שהמרשמלו לא דבוק למשטח. משחררים את המרשמלו מהחותכן ע”י העברת סכין מסביב ומניחים את המרשמלו על גבי הטארטלט. מנקים את החותכן והפלטה מקריצה לקריצה. אם העניינים מתחילים להיות דביקים במהלך העבודה, מפדרים קצת מהאבקות שהכנו לציפוי.
את הטארטלט המוכן שומרים בקירור עד ליומיים-שלוש (ונזהרים שכלום לא ידבק למרשמלו). לפני ההגשה, שורפים את המרשמלו בעזרת ברנר עד שמרוצים מהתוצאה. (!Oh yeah)
Tags In
פוסטים דומים
17 תגובות
השאר/י תגובהCancel reply
חיפוש בבלוג
קבלת עדכונים במייל
היי! תהיה, למה חייבים להשתמש כאן בסוכר אינוורטי או בדבש? לרוב אני רגילה שמתכוני מרשמלו משתמשים בגלוקוזה. אני יכולה להשיג, אבל סתם תהיתי כי יש לי טונות של גלוקוזה בבית כבר אז מעדיפה לנצל אותה.
חוץ מזה, אני מתכננת להכין את זה כטארט גדול ותהיתי איך לדעתך אפשר לשלב חמאת בוטנים, כי נראה לי שזה יוסיף קיק מלוח מעולה על כל העסק. בעקרון חשבתי על למרוח שכבה דקה יחסית של חמאת בוטנים לא טבעית (בגלל המרקם) על הבסיס, אבל בגלל שהמלית תעבור אפייה, אני לא בטוחה מה תהיה ההשפעה של זה אחר כך? מה דעתך?
אהלן הילה,
בזמנו למדתי להכין מרשמלו עם סוכר אינוורטי או התחליף הטבעי שלו, דבש. קראתי גם בספרים עם מתכונים למרשמלו שגם הם משתמשים באותו הדבר. לא יצא לי להיתקל או להתעסק במרשמלו מגלוקוז. אז אני לא יכול באמת להגיד לך מה ההבדל בין השניים. אני די אוהב את הדבש במרשמלו בגלל תוספת הטעם. לגבי תוספת חמאת הבוטנים, אולי עדיף פשוט להוסיף את זה לאחר האפייה מעל השוקולד כדי לא לייבש את חמאת הבוטנים. פחות סיכון לדעתי, במיוחד שגם אני לא בטוח איך זה יתנהג בתנור מתחת לשכבת השוקולד. אבל זה רעיון די נחמד תכל’ס.
כל המתכונים של הקולגות היקרות שלנו (עימם אפילו יש לך פוסטים משותפים) משתמשים בגקולוז ליצירת מרשמלו, וכך גם הכנתי תמיד. לא משנה, קניתי היום סוכר אינוורטי בחנות החביבה עלי, ואפילו מצאתי רעיון טוב יותר (אני אאפה את הקלתית עד הסוף ואז אוסיף גנאש מריר-חמאת בוטנים שאני אוהבת, אצנן במקרר ואז את זה אשים מעל). יאיי!
אבל תהיתי – במידה ויש לי רינג בגודל המדויק שהייתי רוצה לקרוץ אליו את המרשמלו, האם כדאי שאפדר אותו וכבר אצוק את זה אליו ישירות, או שמאיזושהי סיבה טכנית עדיף להכין ברינג גדול יותר מהקוטר הרצוי ואז לקרוץ אח”כ, כפי שעשית?
תודה המון המון על המענה <3
זה בהחלט אחלה רעיון!
בדקתי בעוד ספר שאני אוהב ושם גיליתי שהם משתמשים בגלוקוז גם כן, כמעט באותה הכמות. אז כנראה שאין הבדל גדול בסופו של דבר.
בכל מקרה, לגבי הקריצה, בזמנו כל מה שהיה לי זה כנראה רינג גדול שממנו קרצתי את המרשמלו בגודל הרצוי. אבל אפשר גם לעשות את זה כפי שהצעת. מה שיותר נוח לך כמובן 🙂
תודה! <3
אוקיי הייתי חייבת לחזורו ולדווח שאני הרבה יותר אוהבת את ההכנת מרשמלו עם האינוורטי וגם את הטעם שיוצא ממנו! קודם כל גלוקוזה בעיניי הוא חומר גלם מעיק נורא לעבודה (למרות שלמדתי פשוט לשמן כל דבר שנוגע בו ואז זה סבבה יותר), וזה הופך את המגע של כל דבר עם הסירופ גלוקוזה החם ליותר….צמיגי? במובן של shreds כאלה שנוצרים כל כל פיפס שפה אין את זה, ומבחינת מרקם וטעם אני מוצאת שהם יותר “נקיים” ונותנים במה לוניל שעם הגלוקוזה יש משהו שקצת יותר משתלט. בקיצור, יצא מושלם וסופר נוח לעבודה. גם בדרך כלל מבקשים לשים את המסת ג’לטין במיקסר ואז לשפוך את הסירופ לקערה ושמתי לב שזה לא תמיד ממיס את זה טוב לעומת השיטה הזו שעבדה מעולה. בקיצור, שוב גאון!
מעולה! שמח כל כך שהלכת על זה וניסית את זה. תכל’ס אני פחות מחבב גלוקוזה בגלל הדביקיות והסמיכות הזו שלה. באמת מעיק.
תודה על כל הפידבק. עושה לי חשק להכין גם. אני כל כך אוהב מרשמלו טוב 😉
היי, האם הפאי מתאים להקפאה ? מעולם לא הקפאתי מרשמלו בייתי… תודה
מממ, בעיקרון לא אמורה להיות בעיה, אך גם אני מעולם לא ניסיתי להקפיא מרשמלו. עשיתי חיפוש קטן וקראתי שאפשר להקפיא מרשמלו ביתי ל-3-4 חודשים בכלי אטום היטב.
אפשר להכניס למקרר ליומיים/שלושה אחרי צריבה בגריל?(בשביל החג)
הי ניצן, הקטע המגניב עם הצריבה הוא שבעת החיתוך המרשמלו נמס וזולג קצת על השוקולד, וזה הופך את זה לחמים ויותר טעים. לא הייתי צורב אותו ומכניס למקרר. זה מאבד את הפואנטה. הייתי שומר במקרר ללא צריבה ואוכל ישירות ככה או מכין גרסת טארטלט למתכון השני, טארט ס’מורס משודרג, שלא מצריך צריבה.
הי! אם אני רוצה לעשות את זה כטארט אחד גדול, לאיזה קוטר המתכון יתאים?
הי חופית!
אני מאמין שזה יתאים לטארט בגודל 18-20 ס”מ.
זה נראה ממש יפה. באיזה ביסקויטים השתמשת?
תודה!
למרות שהבסיקוויט הקלאסי לס’מורס זה גרהם קרקרס, השתמשתי בפתי בר.
אין תחליף לברנר פה, נכון?
הי דנה,
אם אין ברנר, אפשר לשים על מדף גבוה בתנור ולחמם בעזרת הגריל. בשיטה הזו זה עלול להישרף מהר, אז שימי עין על זה ומדי פעם תסובבי, עד שזה נראה לך מוכן.