החורף ישנם שני טרנדים שמעסיקים את העולם ואותי במיוחד. הראשון זה חיפוש נואש אחר קונסולת משחקי הוידאו החדשה של סוני, הלא היא הפלייסטיישן 5. הקונסולה הושקה באמצע נובמבר והייתי בין בעלי המזל שהצליחו לתפוס אחת ביום ההשקה בארה”ב. מאז ועד היום, אנשים עדיין מנסים ונואשים להזמין אחת גם כן, תשאלו את אח שלי. הרגשתי שזכיתי בלוטו, אבל השמחה דעכה די מהר כשהבנתי שהחבילה “אבדה” דרך פד-אקס. כלומר, גנבו לי את הצעצוע החדש עוד לפני שהספקתי לחבק אותו.

אך אל דאגה, כחודשיים אחרי, הבעיה טופלה וכעת הקונסולה כבר כמעט אצלי. בדיעבד, אני מבין שכל עכבה היא לטובה. בזמן האבוד הזה נשאבתי לטרנד נוסף – אפיית קרואסון חמאה ביתי. תכננתי להתעסק בזה בשנים קודמות, אבל לרוב העסיקו אותי עוגות ימי הולדת למשפחה. השנה, בגלל (או בעצם בזכות) הסגר הנורא, הצלחתי לממש פנטזיה ארוכת שנים ואפיתי קרואסון חמאה כמעט מושלם במטבח הפרטי שלי, ללא מרדדת בצק מקצועית.

כן, זה אפשרי!

אמנם לקח לי קצת זמן להגיע לתוצר שאני מרוצה ממנו, אך הגעתי לשם בסוף. הדרך לשם היתה רצופה בניסיונות רבים, קרואסונים מעוותים ובעיקר אין ספור קלוריות. אבל אני לא מתלונן, זה היה כיף נורא. בעזרתו האדיבה של אורן, חבר טוב עם טירמיסו נפלא, הצטיידתי בכלים הנחוצים וטיפים רבי תועלת. אורן הוא מלך השמרים, כל קרואסון חמאה אצלו יוצא למופת. כבר פנטזתי לעצמי סדנה אישית אצלי במטבח, אבל זה לא התאפשר מהסגר הארור.

אז ניצלתי את הדבר הטוב הבא ושיגעתי לו את השכל עם אלף שאלות ותמונות של קרואסונים מביכים דרך הוואטסאפ (אותם הכתיר כמצורעים). למזלי, יש לו סבלנות של ברזל. למזלו, לא היתה לו אפשרות לטעום מהניסיונות הראשונים שלי. את תחילת דרכי עשיתי אונליין, עם עשרות סרטונים מודרכים ביוטיוב (יובל איילון ובאטרמילק ראויים הקלקה) מהם למדתי את אופן העבודה הבסיסי ומשם שיפרתי את הטכניקות תחת פיקוחו המסור של אורן.

כמו שכבר ציינתי, הדרך לקרואסון המושלם רצופה בכישלונות עתירי שומן. לאחר חודש שלם של ניסוי ותעייה הרכבתי את המתכון הבא והוא מצוין לדעתי. אמנם תהליך ההכנה ארוך, אך העבודה יחסית קלה ולא תובענית. בזמנים אלה, כשבתי הקפה חסרים והימים אפלוליים, זה פשוט תענוג לחושים – אין כמו הריח המזמין מהתנור שאופף את הבית והביס המושלם ליד הקפה כדי להחזיר את החיוך לפנים. ואם אתם עוד מצליחים להריח ולטעום, זה כבר סימן טוב. אז יאללה, הבא ניגש לעניין.

קרואסון חמאה ביתי

מדריך הטרמפיסט לכוורת


חמאה יבשה

חמאה המיועדת לקיפול בין הבצק. בלעדיה קצת קשה להגיע לתוצאות יפות. החמאה עוברת מספר קיפולים יחד עם הבצק ולכן חשוב מאוד שתהיה אלסטית ובעלת מרקם זהה לבצק. חמאה יבשה היא חמאה אידאלית לכך. זו חמאה אירופאית עם אחוזי שומן גבוהים מהרגיל – 84%. בארץ החמאה בעלת 82% שומן ואינה כה אלסטית, מה שמקשה על עבודת הרידוד והקיפול.

התמזל מזלי גם כאן. דניאל מצא לי חמאה יבשה למופת בשוק מחנה יהודה בירושלים, ממעדנייה בשם “איבגי”, מול קפה “רוסטרס”, בחלק המקורה של השוק. חמאה צרפתית של Grand Fermage בעלת 84% שומן. זה מגיע במשקל של קילו, אך תסמכו עלי, אתם תרצו יותר. אני כבר בקילו הרביעי שלי.

ההצלחה אכן טמונה בחמאה, אך לא חייבים להרחיק לכת. גם חמאה לא ייעודית, כמו פרזידנט, תוכל להניב תוצאות נחמדות. כל עוד היא אלסטית. חמאה כזו אמורה להיות רכה גם כשהיא נמצאת בקירור. חשוב לזכור, חמאה קשה מדי תקרע את הבצק, ואילו חמאה רכה מדי תברח מהבצק. אז אנא מכם, השקיעו בחמאה לקיפול.

חמאה יבשה
חמאה יבשה

קמח

עוד רכיב מפונק. כל קמח יניב תוצאה שונה. באירופה הקמחים הנפוצים לאפיית קרואסונים הם T45/55/65 או שילוב שלהם יחדיו. בארץ ההיצע דל יחסית, ואת הישועה מצאתי בקמח לחם. בקמח קיים חלבון שבמגע עם מים מתחיל לפתח רשת של גלוטן והרשת הזו תורמת את התכונה האלסטית לבצק. קמח בעל אחוז חלבון גבוה יוכל לספוג כמות מים גדולה יותר, מה שיתרום לבצק אלסטי יותר שיהיה קל לרידוד וקיפול.

לפי אורן, קמח עם 12% חלבון הינו אידאלי במצב שלנו. את רוב הניסיונות שלי ערכתי עם קמח לחם של שטיבל (+2) בעל 11% חלבון. התוצאות היו סבירות, הבצק התכווץ במהלך הרידוד ודרש קירור ומנוחה ארוכים יותר. ניסיון עם קמח אירופאי הניב תוצאות הרבה יותר טובות. השתמשתי בקמח לחם של פיבטי, Tipo Manitoba. בקמח הספציפי שקניתי יש 13% חלבון. קצת גבוה מהרצוי.

אז אלתרתי. שילבתי את שני הקמחים יחד, חלק קמח של שטיבל והשאר קמח של פיבטי, וקיבלתי קמח לחם ישראלי-אירופאי עם 12% חלבון (נו טוב, בערך). זה יצא לי הניסיון הכי מוצלח עד כה. עשיתי עוד כמה ניסיונות עד שמצאתי את יחס הקמחים שעבד לי הכי טוב בתנאי ההידרציה שלי: 200 גר’ קמח לחם של פיבטי (13%) + 100 גר’ קמח לחם של שטיבל (11%).

קמח לחם

הידרציה

אלמנט אחרון חביב, וייתכן החשוב ביותר, הוא אחוז ההידרציה של הבצק. ערך שלמדתי מאורן ולא הייתי מודע לקיומו קודם לכן (עוד לא נכנסתי לעולם הלחם). אחוז ההידרציה זה בעצם אחוז הנוזלים שיש בבצק (מים, חלב, ביצים וכו’). נתקלתי במתכונים רבים מרחבי העולם עם אחוזי הידרציה שונים הנעים מ-42% ועד ל-68%, אבל לא כל מתכון יעבוד כאן בארצנו הקטנטונת.

כמו שציינתי קודם, קמח בעל אחוז חלבון גבוה יוכל לספוג כמות גדולה יותר של מים וכך בעצם להשפיע על התוצר הסופי, לטובה או לרעה. לכן חייבים לקחת את אחוז ההידרציה בחשבון כשמשנים כמויות או סוגים של רכיבים במתכון. ערכתי מספר ניסיונות לאותו המתכון, עם אותם הרכיבים אך עם אחוז הידרציה שונה בכל פעם. לבסוף, ננעלתי על 55% כאחוז ההידרציה שעובד הכי טוב עם הקמח בו השתמשתי ותנאי העבודה הקיימים.

ייתכן ויהיה צורך לשחק עם כמות הנוזלים כתלות בקמח בו משתמשים ותנאי הלחות בסביבה בה עובדים. אני גר בירושלים ועובד במטבח די יבש. באיזור החוף הלחות גבוהה יותר, לכן אותו מתכון עלול לתת תוצאות שונות. ההמלצה היא להוריד בכמות הנוזלים של המתכון באזורים לחים. אפילו 2-3 גר’ פחות מים יוכלו לעשות את כל ההבדל (במצב הזה ההידרציה תהיה 54%).

עוד כמה דגשים חשובים

* להמחשה ויזואלית טובה יותר, יש גם מדריך מצולם של כל התהליך, שלב אחר שלב, בסטורי שלי באינסטגרם.

* סביבת העבודה צריכה להיות קרה. עבדתי בטמפרטורת חדר של 18-20°. התקופה האידאלית להכנת בצק קרואסון חמאה היא כמובן בחורף (וגם אז, עם מזגן דלוק על קור אימים). במהלך הקיץ זו מעין התאבדות, אבל אם רוצים לקחת את האתגר, עובדים במטבח ממוזג היטב ונותנים לבצק מנוחות ארוכות יותר במקרר בין הקיפולים והרידודים.

* אם הבצק מתכווץ ומתנגד לרידוד, הניחו לו לנפשו והחזירו אותו למקרר או למנוחה בחדר קריר. מנוחה ארוכה יותר תאפשר לבצק המפונק לשתף פעולה.

* באותה נימה, השקיעו ברכיבים ותקבלו בצק נוח יותר לעבודה שיניב תוצאות טובות יותר.

* לא חייבים מיקסר, ניתן גם ללוש ביד. הבצק בהתחלה יהיה קצת דביק ומעפאן לעיבוד, אבל בסוף זה יתחבר וינקה את כל הבלגאן מסביב בעצמו (חוץ מהכלים כמובן).

עניין של זמן

* קרואסון חמאה טרי בבוקר? התחילו יום לפני. הכינו את הדטרומפ בבוקר ואת שלבי הקיפול והעיצוב בערב. שימרו את הבצק המעוצב (קרואסון לפני אפייה) למשך לילה במקפיא, הפשירו בטמפרטורת חדר השכם בבוקר למחרת וישר התפיחו ואפו.

* קרואסון חמאה טרי אחה”צ? התחילו יום לפני. הכינו את הדטרומפ בערב ושימרו במקרר ללילה. הכינו את שלבי הקיפול בבוקר ואת האפייה אחה”צ.

* קרואסון חמאה טרי בערב? התחילו באותו היום. הכינו את הדטרומפ מוקדם בבוקר, את שלבי הקיפול אחה”צ ואת האפייה בשעות הערב.


קרואסון חמאה ביתי

בצק קרואסון


דטרומפ
300 גר’ קמח לחם 12% (ראו למעלה)
30 גר’ סוכר לבן
6 גר’ מלח
6 גר’ שמרים יבשים *
30 גר’ חמאה רכה
(חתוכה לקוביות)
6 גר’ דבש
90 גר’ מים
85 גר’ חלב

חמאה לקיפול
150 גר’ חמאה יבשה (ראו למעלה)

* ניתן להמיר ב-18 גר’ שמרים טריים. במקרה הזה, הבצק יתפח מהר יותר מהרגיל, אז שעה התפחה לאחר ההכנה תספיק.


המתכון מספיק לכ-630 גר’ בצק קרואסון ומניב 6 קרואסונים


דטרומפ

זהו גוש הבצק הראשוני. שוקלים את כל הרכיבים מראש. מוודאים שהחמאה אכן רכה (מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההכנה או מרככים במיקרו אבל רק עד שרך, זהירות מהמסה). שוקלים מים וחלב יחד בקערה קטנה ומביאים לטמפרטורת החדר (על ידי חימום במיקרו כ-10-15 שניות – טמפרטורה אידאלית: 22-24°).

מערבבים קמח, סוכר ומלח בקערה יחד. שומרים בצד. מוזגים את החלב והמים בקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים ומערבבים רק עד להמסה. מוסיפים את הדבש ואת האבקות. מחברים וו גיטרה ומעבדים כחצי דקה על מהירות נמוכה, רק עד להטמעת הקמח בתערובת. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים כחצי דקה נוספת עד לקבלת גוש בצק אחיד. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה-בינונית כ-3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

חשוב (!) אם הבצק נתקע על הוו ופשוט מסתובב איתו, עוצרים את הלישה, משחררים את הבצק מהוו וממשיכים ללוש. אם המיקסר לא חזק מספיק לעשות את העבודה עם וו גיטרה, מחליפים לוו לישה לאחר הטמעת החמאה בבצק ולשים את הבצק לזמן ארוך יותר, כ-6 דקות בערך. מגרדים את דפנות הקערה מדי פעם.

לא רוצים לפתח את רשת הגלוטן בשלב הזה, אלא רק להתחיל את התהליך. רשת הגלוטן עוד תתפתח במהלך הרידודים והקיפולים. לאחר העיבוד, ניתן לעשות מבחן קטן לבדוק אם הבצק מוכן: מושכים קלות את קצה הבצק ובודקים אם הבצק נמתח קצת לפני שנקרע. במהלך המתיחה הבצק יוצר שכבה דקיקה וכמעט שקופה דרכה ניתן לראות את אצבעות הידיים, כמו חלון גלוטן בלחמים, רק שפחות מפותח ונקרע בקלות יותר.

מעצבים את הבצק ל”מלבן” עבה ומכסים בניילון נצמד אך לא באופן צמוד, משאירים קצת מקום לבצק לתפוח. שומרים את הדטרומפ בטמפרטורת חדר חמימה (24-25°) כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח ואז מעבירים למקרר להתפחה איטית של 6 שעות לפחות.

דטרומפ של בצק קרואסון
התפחת דטרומפ

הכנת החמאה לקיפול

מעצבים את החמאה לקיפול לצורת מלבן שיהיה מחצית מגודלו של הדטרומפ אותו נרדד אוטוטו. במקרה שלי, עיצבתי את החמאה לגודל 20×14 ס”מ. ניתן לעשות את העיצוב במספר דרכים:

1. מניחים את החמאה לקיפול על נייר אפייה. מקפלים את נייר האפייה על גבי החמאה כך שצד אחד שלה מתיישר עם הקפל של הנייר. בעזרת מערוך, נותנים לחמאה כמה מכות לריכוך ומרדדים עד שגובה החמאה מגיע ל-14 ס”מ. מקפלים את נייר האפייה בחלק הנגדי וממשיכים לרדד את החמאה לצדדים עד ל-20 ס”מ. מקפלים את הצדדים של נייר האפייה ומרדדים את החמאה בתוך מלבן הנייר עד לעובי אחיד. שומרים בצד או במקרר. (זו השיטה בה אני משתמש.)

2. משרטטים מלבן בגודל 20×14 ס”מ על נייר אפייה. הופכים את נייר האפייה. בעזרת סרגל, מקפלים את נייר האפייה סביב המלבן המשורטט. מוציאים את החמאה לקיפול מהמקרר ומניחים אותה בתוך המלבן (לנוחות מקסימלית, חותכים את החמאה ומפזרים במלבן). מכסים עם שולי נייר האפייה והופכים. בעזרת מערוך, נותנים לחמאה כמה מכות לריכוך ומרדדים בתוך המלבן עד לעובי אחיד. שומרים בצד.

3. מניחים את החמאה לקיפול בין שני ניירות אפייה. נותנים לחמאה כמה מכות עם המערוך לריכוך ומרדדים עד למלבן בגודל 20×14 ס”מ בעובי אחיד. מנסים לשמור על צורה מלבנית במהלך הרידוד. אם לאחר הרידוד החמאה לא מרובעת, חותכים את הפינות הבולטות ומצמידים או מורחים אותם לצדדים עד שנוצר מלבן יפה בגודל הרצוי.

חמאה לקיפול

הטמעת החמאה בדטרומפ

מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים את הדטרומפ מהמקרר ומסירים את הניילון הנצמד. מקמחים קלות גם את הדטרומפ אם צריך. מניחים על המשטח ומרדדים בעדינות ליצירת מלבן בעובי 0.8-1 ס”מ, בגודל 20×28 ס”מ (בערך). מוודאים שהדטרומפ לא נדבק למשטח במהלך הרידוד. הגודל הסופי לא קריטי, מה שחשוב לזכור שאורך הבצק אמור לצאת כפול מאורך החמאה והרוחב כמעט זהה.

מניחים את החמאה עם נייר האפייה במרכז הדטרומפ רק כדי לוודא שהמימדים אכן מתאימים (שוב, החמאה אמורה להיות בגודל מחצית הדטרומפ). מסירים את נייר האפייה מהחמאה וממקמים במרכז הדטרומפ. מוודאים שלשניהם אותו מרקם גמיש. עוטפים את הדטרומפ סביב החמאה ומהדקים את הקצוות. הבצק כעת מוכן לרידוד וקיפול. זהו בצק רך יחסית הודות להידרציה הגבוהה שבו, אז זה דורש עדינות במהלך הרידודים והקיפולים.

שילוב הדטרומפ עם החמאה לקיפול
קיפול ראשון

קיפול ראשון

מקמחים את משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק כך שפס החיבור מאונך לנו (כמו בתמונה למטה). בעזרת מערוך, לוחצים על הבצק בעדינות ויוצרים מעין שקעים לכל אורכו. מוודאים שהבצק לא דבוק למשטח וחוזרים על כך שוב, רק שהפעם לוחצים על הגבעות שנוצרו. כך בעצם מוודאים שהרידוד ישמור על צורה מלבנית. ניתן לראות דוגמה טובה לכך בוידאו הזה.

כעת מרדדים את הבצק באופן רגיל (אך עדין ובאופן שווה) לצורת מלבן בעובי 0.8-1 ס”מ. המימדים פחות קריטיים הפעם, רק חשוב לשמור על צורה מלבנית ועובי אחיד במהלך הרידוד. מקמחים את המשטח לפי הצורך. חשוב לוודא שהבצק אינו נדבק כלל למשטח, אך באותו עת, לא לקמח את הבצק יתר על המידה (את שאריות הקמח מומלץ להבריש מהבצק לפני כל קיפול). את השוליים בקצוות ניתן לקצוץ בסוף התהליך כדי ליישר את הבצק ולהיפטר מעודף דטרומפ חסר חמאה יבשה.

כשמגיעים לעובי הרצוי, עושים קיפול של 4: מקפלים צד אחד על 1/3 מהבצק ואז מקפלים את הצד השני על ה-2/3 הנותרים. מוודאים שהצורה עדיין מלבנית. מקפלים את שני הצדדים אחד על השני, ממש כאילו סוגרים ספר. כך מקבלים בצק עם 4 שכבות. מיישרים את השוליים.

קיפול ראשון
קיפול ראשון
קיפול ראשון
קיפול ראשון

קיפול שני

מסובבים את הבצק כך שהשוליים הסגורים (הקפל) פונים לצד (לא משנה אם ימינה או שמאלה). מרדדים את הבצק שוב לעובי של 0.8-1 ס”מ, כמו קודם. שומרים על צורה מלבנית ועובי אחיד. מוודאים שהמשטח מקומח מספיק ושהבצק לא נדבק אליו כלל. הופכים את הבצק מדי פעם אם יש צורך. קוצצים את השוליים בקצוות אם יש צורך.

עושים קיפול של 3: מקפלים צד אחד על 2/3 מהבצק ואז מקפלים את הבצק הנותר עליהם. כלומר, מקבלים בצק עם 3 שכבות. מיישרים את השוליים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר לשעה אחת.

קיפול שני
קיפול שני

קרואסון חמאה


מקמחים את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו 5 דקות מנוחה בטמפרטורת החדר. מסירים את הניילון הנצמד ומתחילים לרדד את הבצק. עובדים קודם על הבצק כך שהשוליים הסגורים (הקפל) מקבילים לנו (כמו בתמונה למטה). כשמגיעים לאורך של 32-36 ס”מ, מסובבים את הבצק כך שהשוליים הסגורים פונים הצידה וממשיכים לרדד עד למלבן או ריבוע בעובי ½ ס”מ.

חשוב (!) מוודאים כל הזמן שהבצק לא נדבק למשטח. אם הבצק מתחיל לעשות בעיות ומתכווץ יותר מדי, מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ונותנים לו מנוחה של כ-10-20 דקות במקרר.

כשמגיעים לעובי הרצוי, מעבירים את הבצק בעזרת מערוך למגש מרופד בנייר אפייה ומכסים בניילון נצמד רופף. שומרים במקרר כ-20 דקות לפני העיצוב. מוציאים מהמקרר ובעזרת מערוך מעבירים חזרה למשטח העבודה. מרדדים ממש עוד טיפה ומוודאים שהבצק לא דבוק למשטח. בנוסף, מוודאים שהשוליים הסגורים פונים לצדדים שוב. הן הולכות להיות הבסיס של המשולשים.

בעזרת סכין חדה, חותכים את השוליים לקבלת חתך ישר. בעזרת סרגל, מסמנים סימון קטן על הצד השמאלי של הבצק כל 8 ס”מ. בצד הימני, מסמנים סימון ראשון בגובה 4 ס”מ ואז ממשיכים לסמן כרגיל כל 8 ס”מ. נעזרים בסרגל ובסימונים וחותכים את הבצק למשולשים בעזרת סכין חדה. חותכים חתך קטן (כ-1 ס”מ) במרכז הבסיס של כל משולש.

רידוד בצק

לוקחים משולש בצק, מקפלים את הבסיס כמו צווארון ומגלגלים את המשולש עד לקצה. מהדקים בעדינות את הקצה לקרואסון ומניחים אותו על מגש מרופד בנייר אפייה כך שהתחתית נושקת את הקצה (שפיץ) שלו. מגלגלים את שאר הקרואסונים ומניחים אותם על המגש במרווחים גדולים אחד מהשני. מכסים את הקרואסונים בניילון נצמד רופף (בעדינות).

עיצוב קרואסון חמאה
קרואסון חמאה לפני התפחה

מעבירים להתפחה

במקרה שלי, חיממתי את התנור ל-30° וכיביתי. הכנסתי את המגש לתנור, תקעתי את החיישן של מד הטמפרטורה בתוך התנור (את קורא הטמפרטורה בחוץ) וסגרתי את דלת התנור. שמרתי על טמפרטורת התנור בין 26-28° (כשהטמפרטורה צנחה הפעלתי את התנור ל-10-15 שניות וכיביתי, כשהטמפרטורה חרגה פתחתי את דלת התנור עד שירדה חזרה לטווח הרצוי). במקרה הזה ההתפחה נמשכת כשעתיים.

אפשרות התפחה נוספת: ממלאים קערה שטוחה ב-1/2 ליטר מים רותחים ומניחים בתחתית התנור. לא מדליקים את התנור כלל ולא מכסים את הקרואסונים בניילון נצמד. מכניסים את מגש הקרואסונים לתנור, סוגרים את הדלת ושומרים על טמפרטורת התנור בין 26-28° בעזרת מד טמפרטורה כמו קודם. כשהטמפרטורה צונחת מוסיפים כוס מים רותחים לקערה, כשהטמפרטורה חורגת פותחים את דלת התנור עד שהטמפרטורה חוזרת לטווח הרצוי. במקרה הזה הקרואסונים יהיו מעט דביקים יותר למגע, אז זהירות בעת ההברשה עם הביצה.

לאחר ההמתנה הארוכה, הקרואסונים יהיו מוכנים לאפייה. איך יודעים? הנפח שלהם גדל והם רוטטים כשמרעידים אותם או את המגש קלות. כשהקרואסונים מוכנים לאפייה, מסירים את הניילון הנצמד (בעדינות רבה) ומברישים עם ביצה טרופה (לא למרוח בצדדים על הפסים, אלא רק על החלק עליון). בינתיים מחממים תנור ל-200°.

קרואסון חמאה לפני ואחרי אפייה

כשהתנור חם מספיק, מברישים את הקרואסונים עם הביצה הטרופה שוב. אני אוהב אותם שזופים, אבל אם אתם לא, אז הברשה אחת מספיקה. מכניסים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-180°. אופים כ-18-20 דקות עד להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת חדר לפני שחותכים קרואסון חמאה וצוללים לתוך הכוורת.

קרואסונים במיטבם קרוב למועד האפייה כל עוד הם עוד חמימים וטריים. במהלך היום קרואסון חמאה יאבד מהטריות שלו, אבל אפשר להחזיר אותה עם טריק קטן. מחממים תנור ל-180°, מכניסים את הקרואסון הנחשק לתנור למשך דקה בערך ומוציאים. זהו, כמו חדש. כמעט. בתיאבון.

קרואסון חמאה ביתי

Advertisements