בצק בריוש כרוך
או בצק שמרים כרוך, או בצק בריוש מדופדף, או מה שזה לא יהיה. העיקר שהוא בצק נהדר. מעין שילוב של בצק בריוש ובצק קרואסון. פריך בחוץ ורך בפנים. המתכון מניב קצת יותר מקילו בצק, מה שאומר שניתן להכין ממנו שלושה מאפים שונים כמו קראנץ גבינה, עוגת שושנים קקאו, בריוש פלורנטין או כל דבר אחר שעולה לראש. נכון, לוקח קצת יותר זמן להכין אותו מאשר בצק בריוש רגיל, אבל הוא ממש משדרג את כל העניין לדעתי.
תהליך הכנת בצק בריוש כרוך דומה בתכליתו להכנת בצק עלים. מכינים קודם את הדטרומפ (גוש הבצק הראשוני), משלבים את החמאה עם הבצק, מרדדים ומקפלים אותם יחד מספר פעמים. שלושה קיפולים, שלוש פעמים (3×3), ליתר דיוק. בגלל הקיפולים הרבים, מומלץ להשתמש בקמח לחם בנוסף לקמח הרגיל כדי לקבל תוצר יותר אלסטי. למזלי הנאחס, רק בסופרמרקט התשיעי הצלחתי למצוא קמח לחם. נראה שקמח כוסמין השתלט על הספוטלייט ותפס לו את המקום במדפים.
בכל מקרה, הבצק נופל תחת הקטגוריה של מאפי שמרים, יחד עם בצק בריוש רגיל ובצק קרואסון. אופן ההכנה שונה לחלוטין בין שלושתם, אך ניתן למצוא את אותו המאפה (קראנץ למשל) מוכן משלושת הבצקים השונים. (יש משהו עם המספר 3 בפוסט הזה).
בבית הספר לאפייה “בישולים” לימדו אותי לראשונה איך להתמודד עם הפחד מהשמרים האלה. תמיד היה מעלינו שף שהשגיח ודאג לנו, אז זה לא היה נורא מלחיץ. שלוש שנים אחרי זה סוף סוף אזרתי את האומץ להתמודד עם שמרים לבד בביתי. וואלה, לא מבין למה לקח לי כל כך הרבה זמן. זה כיף נורא!
שמרים
שמרים הם בעצם פטריה (בעעע, אולי זו הסיבה) שמבצעת תהליך נשימתי. היא צורכת אנרגיה ומתמירה אותה לפחמן דו חמצני (CO2) שעוזר להרים את הבצק. השמרים מתחלקים לשלושה סוגים:
- שמרים טריים/לחים: אלו שמרים שחייבים קירור. חיי המדף שלהם קצרים. אך יש להם יתרון בכך שהם מאוד זמינים וקל למצוא אותם בכל סופר. מגיעים לרוב בצורת קובייה.
- שמרים חצי יבשים: שמרים טריים שאליהם הוסיפו אבקות למיניהן. גם כן נשמרים במקרר אך עם חיי מדף ארוכים יותר. מגיעים לרוב כחלקיקים קטנים בשקית.
- שמרים יבשים: שמרים מצומצמים עם חיי מדף ארוכים עוד יותר. שמרים אלה מרוכזים יותר וחזקים יותר בטעם. הם נמכרים בשקיות ואקום, נשמרים בטמפרטורת החדר כל עוד סגורים ובמקרר בכלי אטום לאחר הפתיחה. חזקים פי 3 יותר מהשמרים האחרים.
בשביל הקיפולים חייבים להשתמש בחמאה מתאימה לקיפול. חמאה יבשה היא החמאה האידאלית לכך. כלומר, חמאה אירופאית עם אחוזי שומן גבוהים מעט מהרגיל – 84%. בארץ החמאה בעלת 82% שומן. אמנם הפרש כה קטן, אבל משמעותי. מרקם החמאה היבשה יותר אלסטי, מה שמקל על עבודת הרידוד והקיפול הרבה.
חמאות מתאימות שניתן למצוא בארץ: אלוויר, פרזידנט או חמאה אוקראינית זולה וטובה שניתן למצוא בחנות הרוסית באגריפס בשוק מחנה יהודה. היא עבדה לי מצוין למרות שיש בה רק 82.5% שומן. חמאה מתאימה צריכה להיות אלסטית. חמאה כזו אמורה להיות רכה יחסית גם כשהיא נמצאת בקירור. חשוב לזכור, חמאה קשה מדי תקרע את הבצק, ואילו חמאה רכה מדי תברח מהבצק.
חשוב (!) סביבת העבודה צריכה להיות קרה. התקופה האידאלית להכנת בצק כרוך היא כמובן בחורף. במהלך הקיץ זה לא קל, אבל אם רוצים לקחת את האתגר, מדליקים מזגן על קפוא ונותנים לבצק מנוחה ארוכה יותר במקרר בין קיפול לקיפול.
בצק בריוש כרוך
דטרומפ
250 גר’ קמח לבן
250 גר’ קמח לחם
7 גר’ שמרים יבשים (½2 כפיות) *
40 גר’ סוכר
50 גר’ חמאה רכה
180 גר’ חלב
2 ביצים גדולות (120 גר’)
8 גר’ מלח (2 כפיות)
חמאה
250 גר’ חמאה לקיפול (ראו למעלה)
* ניתן להמיר ב-21 גר’ שמרים טריים.
המתכון מספיק ל-1.1 ק”ג בצק בריוש כרוך
דטרומפ
זהו גוש הבצק הראשוני. שמים קמח לבן, קמח לחם, שמרים, סוכר, חמאה רכה, חלב וביצים בקערת המיקסר. מחברים את וו הלישה למיקסר ומעבדים במהירות נמוכה לדקה אחת. מוסיפים את המלח ומעלים את מהירות המיקסר לנמוכה-בינונית. מעבדים לעוד 2-3 דקות נוספות עד שכל הקמח הוטמע והבצק מתחיל להתחבר.
מוציאים את חלקי הבצק מהקערה ומניחים על גבי משטח נקי. מחברים את הבצק יחד על ידי לישה ממש קצרה ליצירת גוש בצק די מכוער. אכן, הבצק לא יראה חלק, וזה בסדר. רוצים שרשת הגלוטן תתפתח כמה שפחות בשלב זה כי היא תמשיך להתפתח בעת הרידודים והקיפולים הבאים על הבצק לטובה.
משטחים את הבצק למלבן עבה ומכסים בניילון נצמד. שומרים שעה אחת בטמפרטורת החדר ואז שעה במקרר (או מכינים את הדטרומפ ערב לפני ושומרים במקרר ללילה).
רידוד וקיפול
בחדר קריר, מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים את הדטרומפ מהמקרר ומסירים את הניילון הנצמד. מניחים על המשטח ומרדדים לאורך ליצירת מלבן בעובי 1 ס”מ. במהלך הרידוד הופכים את הדטרומפ לצדו השני מדי פעם. אמורים לקבל מלבן בגודל 20×40 ס”מ בערך.
מוציאים את החמאה לקיפול מהמקרר ומניחים אותה בין שני ניירות אפייה. נותנים לחמאה כמה מכות עם המערוך לריכוך ומרדדים עד לעובי של 1 ס”מ. מנסים לשמור על צורה ריבועית במהלך הרידוד. אם לאחר הגעה לעובי הרצוי החמאה לא מרובעת, חותכים את הפינות הבולטות ומצמידים או מורחים אותם לצדדים עד שנוצר ריבוע יפה בעובי 1 ס”מ וכמחצית גודל הדטרומפ (לי זה יצא: 18×18 ס”מ).
מסירים את נייר האפייה ומניחים את החמאה במרכז הדטרומפ. עוטפים את הדטרומפ סביב ריבוע החמאה ומהדקים את כל הקצוות היטב. הבצק כעת מוכן לרידוד וקיפול.
קיפול ראשון:
מרדדים לאורך עד לעובי 1 ס”מ. המימדים פחות קריטיים הפעם, אך חשוב לשמור על צורה מלבנית במהלך הרידוד. עובדים תמיד בצורה מתודית: מרדדים למעלה, למטה, למעלה, למטה ואז הופכים צד. מקמחים את המשטח לפי הצורך.
כשמגיעים לעובי הרצוי, עושים קיפול של 3: מקפלים צד אחד על 2/3 מהבצק ואז מקפלים את הבצק הנותר עליהם. כלומר, מקבלים בצק עם 3 שכבות. מיישרים את השוליים.
קיפול שני:
מקמחים מעט את משטח העבודה. מסובבים את הבצק ומוודאים שהקפל הסגור פונה שמאלה. מרדדים את הבצק שוב עד לעובי של 1 ס”מ. שומרים על צורה מלבנית והופכים צד מדי פעם במהלך הרידוד.
שוב, עושים קיפול של 3: מקפלים צד אחד על 2/3 מהבצק ואז מקפלים את הבצק הנותר עליהם. מיישרים את השוליים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה אחת למנוחה.
קיפול שלישי:
לאחר מנוחה במקרר, מקמחים מעט את משטח העבודה. מניחים את הבצק על המשטח ומוודאים שהקפל הסגור פונה שמאלה. מרדדים שוב עד לעובי של 1 ס”מ. שומרים על צורה מלבנית והופכים צד מדי פעם במהלך הרידוד. הבצק בשלב הזה רגיש מאוד. ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח מעל הבצק כדי שלא יידבק למערוך.
לבסוף, עושים קיפול נוסף של 3: מקפלים צד אחד על 2/3 מהבצק ואז מקפלים את הבצק הנותר עליהם. עוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש (עדיף 3-4 שעות), או במקפיא עד לחודש (מפשירים במקרר). בצק בריוש כרוך נשמר במקרר עד ליממה בלבד.
מאפה בריוש
ניתן להשתמש בבצק בריוש כרוך עבור מגוון רחב של מאפים, כמו שלושת האופציות שציינתי בראש העמוד. אם בכל זאת רוצים לאפות את הבצק כמו שהוא, ללא תוספות או מליות, המאפה הזה הוא מושלם לכך. את הטריק הלוויתי מהאחד והיחיד, יוהאן מרטין. אפשר אפילו לראות אותו מדגים את העניין בוידאו הזה. שליש בצק מספיק לכ-5-6 מאפים כרוכים שכאלה.
מקמחים קלות את משטח העבודה. בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 7 מ”מ. בעזרת סכין חדה, חותכים מהבצק מלבנים קטנים בגודל 5×12 ס”מ. (חותכים את הבצק בתנועת משיכה ולא במכה אחת כדי לא להרוס את הדפוף של הבצק).
יוצרים לכל מלבן שלוש רצועות על ידי חיתוך שני חתכים ישרים. יוצרים צמא מהרצועות ומחברים את הקצוות יחד על ידי קיפול הצמא לתוך עצמה. מניחים בתוך רינג קטן וגבוה (קוטר: כ-7 ס”מ) או אפילו עטרות נייר ישרות של מאפינס. מכסים עם מגבת מטבח נקייה.
מחממים תנור ל-30°. מכבים ומכניסים את המגש לתנור כשעתיים לתפיחה שנייה. אפשרות נוספת, מדליקים מזגן על 30° ומניחים את המגש קרוב למזגן כשעתיים. איך יודעים שתפח? אם נוגעים עם אצבע נקייה ונשארת גומה קטנה (למרות שהיא בסוף חוזרת) זה אומר שיש בפנים אוויר והמאפה כבר תפח.
מחממים תנור ל-190°. מכניסים את המגש לתנור ואופים ל-10 דקות. מסובבים את המגש וממשיכים לאפות לכ-8-10 דקות נוספות עד להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. המאפים במיטבם ביום האפייה.
פוסטים דומים
45 תגובות
השאר/י תגובהCancel reply
חיפוש בבלוג
קבלת עדכונים במייל
ואווו ואווו
תמיד רציתי להכין את זה אבל אף פעם לא מצאתי חמאה לקיפול בכשרות טובה
הפעם הכנתי עם חמאה של תנובה עשיתי את הקראנץ’ גבינה שיש לך מתכון בבלוג
שמתי בגבינה במקום אוכמניות – תותים יצא מושלם!
הכנתי את המאפים הקטנים בתוך תבנית שקעים עם נייר אפייה. הטעם והיופי מדהימים. רק שראיתי שנמסה המון חמאה לתוך השקעים. כך זה אמור להיות?
הי לוטם, כיף לשמוע 🙂
כן, זכור לי שזה עשוי לקרות, בדרך כלל כתוצאה מכריכה לא מדויקת
נדמה לי שהבנתי את הטעות. שמרתי את דף החמאה בפריזר והנחתי ישר על הבצק. החמאה היתה קשה. אולי זו הסיבה. כי את כל השאר הכנתי לפי ההוראות שלך. אגב גם התפיחה לא היתה טובה במיוחד. למרות שחיממתי את החדר ואת התנור.
הממ, יכול להיות באמת שהחמאה הקפואה תרמה לעניין ושיבשה לך שם כמה עניינים. היא צריכה להיות רכה ונוחה לקיפול.
היי
כמה יחידות יוצאות מהמתכון הזה?
המתכון אמור להניב כ-15 מאפים קטנים כאלה.
שלום חוסיין
תודה על מתכונים מדויייקים וטעימים
במרכיבים כתבת 7 גר’ שמרים יבשים בסוגריים 2.5 כפיות. העניין הוא ש 2.5 כפיות מדידיה אוניברסליים זה כ 12 גר’ אשמח להבהרה
תודה.
הי דוד, ובשמחה 🙂
לגבי הכפיות, לאחרונה הבנתי שלא כל כפית מדידה נבראת באופן שווה, וזה קצת מטריד. רשמתי 2.5 כפיות כי כשמדדתי עם הכפיות שלי בזמנו, זה מה שקיבלתי. 2.5 כפיות מדידה שלי יצאו במשקל 7 גר’. בכל מקרה, למען הסר ספק ודיוק מירבי, עדיף פשוט ללכת לפי המשקל הרשום ולשקול 7 גר’ שמרים יבשים עבור המתכון.
הכנתי, מתכון מדויק ומדהים (ועוד עם חמאה תוצרת הארץ), תודה רבה
מגניב!
תודה על השיתוף שי 🙂
הי חוסיין, תודה על המתכון!
הכנתי לפי ההוראות וכעת הבצק במקפיא.
השאלה: לאחר ההפשרה במקרר, כיצד לרדד את הבצק? האם לפתוח את הקיפול? או לרדד עליו?
תודה!
הי אלינור,
אין צורך לפתוח את הקיפול. מפשירים ומרדדים את הבצק ישר כמו שהוא.
עוגת שמרים שמשאירה אבק לכל מתכון שהכנתי עד כה (והכנתי) בצק נמס בפה גם יומיים לאחר האפייה בהחלט שווה את ההשקעה!
כל כך משמח לשמוע שאהבת 🙂
המתכון המושלם…
הכנתי מאות עוגות ואף פעם לא יצאו לי כל כך טובות.
שתי עוגות ענקיות, אחת עם נוטלה ופצפוצי שוקולד, השניה עם קינמון, יצאו קריספיות, חמאתיות מושלמות!!!
תודה🙏🏼
הי חופית, וואו, איזה כיף לשמוע!
ממש עשית לי חשק פתאום להיכנס למטבח ולהכין כזה בעצמי 😉
אהלן (:
בין הקיפול הראשון לשני לא צריך לתת לבצק מנוחה?
הי תהילה,
אין צורך במנוחה, אפשר להמשיך מיד לקיפול השני. אלא אם כן החדר יחסית חמים והחמאה אינה עמידה מספיק. במצב הזה הייתי נותן לה מנוחה במקרר.
היי
אל תזדעזע אבל רציתי לספר שהכנתי אתמול את המתכון עם חמאה של תנובה וגלגלתי את הבצק לצורת קרואסונים ויצא טעים מאוד!!. כמובן שאשמח ואמתין למתכון לבצק קרואסון חמאה ובעצם מה בו שונה ממתכון זה?
כל עוד זה עבד בסוף, מי אני שאזדעזע 😉
ההבדל העיקרי בין השניים הוא שבבצק של הבריוש יש ביצים ואילו בזה של הקרואסון אין ביצים. בצק של קרואסון אמור להיות יותר אוורירי בפנים (הודות לכמות נוזלים גדולה יותר) וקראנצ’י בחוץ. אם הכל ילך כמתוכן, אני אעלה מתכון לבצק קרואסון כבר ביום שבת הקרוב.
מצטרפת לשאלה:) אני מכינה את הבצק המדהים הזה כבר 4 שנים וכולם מתעלפים חחח מכינה ממנו עוגת שמרים שוקולד. קראתי את המתכון שלך לקרואסון הקלאסי אבל אני בבעיה. אני צריכה את הקרואסונים לבוקר( ואני גם ככה קמה ב6:30 להכין 3 ילדות למסגרות) לכן אני תוהה האם אפשר להכין מהבצק הזה, קרואסון והאם הוא יצליח לשמור על צורתו בזמן האפיה?( כי אני בדר״כ אופה בפורמות או בקוקטים) לצערי לא בטוחה שיש לי מקום במקפיא לכ״כ הרבה קרואסונים או זמן בבוקר להפשרה ואפיה ומילוי( של חלקם😔) אשמח להצעה🙏🏻 ואין על הבלוג שלך! הכל פשוט חלומי❤️
הי אדוה, ותודה 🙂
מעולם לא הכנתי קרואסונים מהבצק הזה, אם זה מה שאת מתכוונת לעשות. לדעתי זה יצא יותר בכיוון של רוגעלך ללא מלית, שזה לא רע בכלל. ואני חושב שהוא ישמור על צורה כללית יחסית של קרואסון באפייה, אבל אולי ישתטח מעט? לא סגור על העניין. בכל מקרה, שווה לנסות ולראות מה יוצא, כמו שמריאנה עשתה.
לגבי ההפשרה, את יכולה להפשיר את זה במהלך הלילה ואז להמשיך עם האפיה בבוקר.
היי, הכנתי ויצא מעולה! מתוודה שהשתמשתי בקמח לבן רגיל ובחמאה של רמי לוי כי זה מה היה.. למרות הזיוף עבד לי יופי וזה אחריי כישלון עם מתכון אחר. היו שהתלוננו שהבצק לא מספיק מתוק איזה כמות סכור אפשר להגדיל בלי לפגוע במרקם של הבצק? האם שי לך הצעות למילויים נוספים ומגוונים?
שאלה נוספת- מכיוון וזה טעים טרי (בתכלס) כמה זמן אפשר להשאיר את הבצק במקרר לפני האפיה/ או האם ניתן להקפיא לפני השימוש? ואם כן איך מפשירים ואופים? תודה רבה על הפירוט הדיוק והנעימות של כל המתכונים המקסימים כאן
אוי ויי, קמח וחמאה רגילים? שמח שזה עבד לך בכל זאת 🙂
נכון, הבצק לא אמור להיות מתוק. לא הייתי מוסיף עוד סוכר למתכון כדי לא לערער על הבצק באפייה. אם כבר, הייתי מוסיף מלית מתוקה למאפה הסופי, או מרדד את הבצק הסופי על סוכר לפני העיצוב כדי להמתיק ולקרמל את הבצק. בינתיים, המאפים שהכנתי עם הבצק הם רק שלושה ואותם הזכרתי בפסקה הראשונה (קראנץ גבינה, עוגת שושנים קקאו ובריוש פלורנטין). יש שם קישורים לכל מלית. כמובן, את יכולה לקחת כל מתכון של מאפה עשוי מבריוש כרוך ולשלב בו את המלית האהובה עלייך. אחד המאפים שמתחשק לי לנסות עם הבצק מתישהו זה רוגעלך.
הבצק נשמר רק עד ליממה בלבד לצערי, אך ניתן להקפיא אותו עד לחודש ולהפשיר במקרר לפני עיצוב, התפחה ואפייה.
החמאה של רמי לוי 83 אחוזים והיא לא נשברת….
מעניין! תודה על הטיפ 🙂
הי.
אנחנו מחכים בקוצר רוח למתכון של קרואסון חמאה!!!
חח, הי אפי!
אתם לא מבינים כמה רציתי להתחיל עם זה החודש, אבל כל הזמן נופלים עלי אירועים וימי הולדת. מקווה להספיק עד סוף החורף 😉
היי, קודם כל ניראה מדהיםם! רוצה להכין בצק כזה כבר הרבה זמן, קראתי אין ספור מתכונים אך אף מתכון לא ברור ומפורט כשלך! התחלתי היום להכין, הבצק יושב עכשיו עטוף בניילון נצמד במקרר תכף מוכן לקיפול, אך לפני שאני ממשיכה בתהליך רציתי לשאול אם העובדה שהלישה של הבצק בשלב הראשוני הייתה יותר ארוכה ממה שכתוב במתכון (סיימתי לעטוף בניילון ואז נזכרתי שלא הוספתי מלח, אז הוצאתי את הבצק והחדרתי לו מלח, מפה לשם יצא שלשתי אותו כהוגן ביחס למה שצריך) תשפיע על התוצאה הסופית? האם כדאי לי להכין דטרומפ חדש ליפני שאני משתמשת בחמאה לקיפולים? בכל אופן, מאד נהנת מהבלוג שלך, תודה רבה מראש!
תודה רבה גילי!
אממממ, וואו, קשה להגיד בדיוק. אכן נשמע שלשת אותו כהוגן, ויש סיכוי שהדבר יהיה בולט בתוצר הסופי. אני יודע שלישה ארוכה מפתחת את רשת הגלוטן מוקדם מדי והמאפה עלול להיות קצת קשה מהרגיל. לא יודע איך זה ישפיע בדיוק על המאפים במקרה הזה. הבצק לא אמור להיות חלק לגמרי בסוף התהליך הראשון, המשך הלישה עוד מגיע בשלבים הבאים של הקיפול. אם זה היה קורה לי, רוב הסיכויים שהייתי מתחיל מחדש כי חבל על כל העבודה שעוד יש.
היי, תודה על המענה! הקשבתי בעצתך ולא רציתי לקחת סיכון אז הכנתי דטרומפ חדש. הבצק יצא נדיר. הכנתי ממנו קראנץ שוקולד שהתקבל רמה מעל קראנץ מבצק שמרים רגיל. ממש לא האמנתי שההכנה לא ככ מסובכת ואולי אפילו די פשוטה שעוקבים אחר ההוראות המדויקות שלך. רק צריך קצת סבלנות. תודה רבה על המתכון המושלם!!!!
יש! סבלנות זה שם המשחק. ממש שמח לשמוע שלא עיגלת פינות והתחלת שוב. באמת שהיה חבל על כל העבודה בסוף אם זה היה הדבר שהרס את הכל. ובסוף קיבלת מאפים טעימים, הידד 🙂
אהלן! כמה ריר…
תגיד איך יצא אם אכין עם הבצק קראנצ שוקולד?
שווה לנסות? יתאים?
בברכת המון תודה וחמאה.
מתנצל על הריור!
לדעתי זה יצא פשוט מושלם, ואף רמה מעל קראנצ מבצק שמרים רגיל. בכל זאת, יש סיבה לכל החמאה הזו 😉
היי
איך ממלאים את הבצק? כלומר באיזה צורה אתה מניח את המילוי ומקפל?
הי שקד,
בפוסט כאן רק כתבתי איך מכינים את הבצק עצמו. אם תסתכלי בפסקה הראשונה, יש לינקים לפוסטים נוספים בהם אני מדגים באיזה קינוחים ניתן להשתמש בבצק ואיך למלא ולקפל אותו.
אני רוצה להכין קרואסון חמאה יש לך בבלוג מתכון??? ושתדע שיש לך בלוג אחד הנדירים!
הי מירי, תודה רבה! 🙂
לצערי אין עדיין מתכון לקרואסון חמאה. הקיץ הזה לא נותן לי להתקדם עם זה. מחכה לחורף שסוף סוף יתן לי לפרוס כנפיים ולקפל בצק קרואסון לבלוג.
היי האם יש אפשרות להכין את הבצק כולל כל הקיפולים ולעבוד איתו יום למחרת?
הי איילה,
כן בטח. גם ככה צריך לתת לו כמה שעות טובות במקרר לפני העבודה איתו, אבל לא יותר מלילה.
היי,
ניתן בכל זאת להשתמש בחמאת תנובה?
מעדיפה את הטעם וכעת יש לי המון ממנה ואין באפשרותי לקנות אחרת…
תודה
הי,
בעיקרון אפשר להוסיף כ-10% קמח לחמאה אם אני זוכר נכון ולהפוך אותה לחמאה יבשה. אבל מניסיון, זה לא תחליף זהה לחמאה יבשה ולפעמים די מוביל לאסון. בנוסף, אנחנו באמצע הקיץ, החדר יצטרך להיות קפוא כדי שהחמאה לא תימס ותברח מהבצק. בקיצור, לא ממש מומלץ ודי נועד לכישלון.
היי האם אפשר להכין את העוגה עצמה בערב לתת לה לתפוח כל הלילה המקרר ולאפות בבוקר?
בעיקרון זה אפשרי, אבל נותן לך פחות שליטה על ההתפחה. אולי שווה לנסות