עוגת החתונה של אילנה ורומי
חבריי אילנה ורומי ביקשו ממני להכין להם את עוגת החתונה שלהם בסיציליה שבאיטליה. בהתחלה היססתי. לא הסכמתי מיד. להכין עוגה כזו במטבח זר זה לא סיפור פשוט. כשהתעניינתי קצת יותר, אילנה סיפרה לי שהיא מדמיינת עוגה עירומה עם טעמים המאפיינים את סיציליה, כמו פיסטוק, לימון, תאנים.. רגע, מה? פיסטוק? ברור שאני הולך להכין את עוגת החתונה הזו! כך שבו את ליבי ופיתו אותי לנסוע לסיציליה להכין עוגת חתונה מפיסטוק ולימון עם קרם מסקרפונה.
כך התחיל המסע. בשבועיים שקדמו לאירוע אפיתי בבית גרסאות רבות לעוגות פיסטוקים שונות ומעניינות. חיפשתי מתכונים בכל ספרי האפייה שברשותי וגלשתי ממתכון אחד לשני במגוון העצום הקיים אונליין. לאחר מספר ניסיונות, התאמת כמויות, החלפת רכיבים והרבה טעימות הגעתי למתכון הזה שאני מאוד אוהב. עוגת פיסטוקים רכה ועסיסית שתשמח כל חתן וכל כלה.
בערב הטיסה התחלתי לארוז. הייתי חייב לקחת איתי מזוודה גדולה שתוכל להכיל גם בגדים וגם ציוד אפייה. הציוד כלל, בין היתר, תבניות אפייה, מדחום, קערת נירוסטה, קלחת, מטרפה ומסור עוגות. אכן, ארזתי מסור לנסיעה שלי לחו”ל. אני. מסור! דניאל הציע לי לקחת את מכתב ההיתר לנשיאת סכינים שנתנו לי במהלך הלימודים ב”בישולים”. תכל’ס. בסוף החלטתי לסמוך על הגורל, אני בכל זאת הולך להכין עוגה ולא לנסר את הכלה. אכן, הכל עבר בשלום והגענו לסיציליה עם המסור.
…
אך לא עם המשקל הדיגיטלי! אי הבנה קטנה ותיזמון גרוע הובילו לכך שהייתי חייב להשתמש במשקל אנלוגי לשקילת הרכיבים. בהתחלה רציתי למות. הכיול הסורר והשקילה הפחות מדויקת באים נגד כל מה שאני מאמין בו. אך הספק והפחד נעלמו במהרה כשהבנתי איזו נוסטלגיה זו הולכת להיות לתקופת המעבדות בחיי (והיו הרבה כאלה). בנוסף, המשקל מצטלם די טוב לאינסטגרם, לא?
רק לאחר שהתחלתי לסדר את רשימת הרכיבים קלטתי איך התמזל מזלי. סיציליה היא גן עדן לאוהבי פיסטוק! כמו קליאופטרה שהיתה טובלת את עצמה באמבטיות חלב, כך הרגשתי, רק שהאמבטיות היו מלאות בפיסטוקים. היכן שלא הסתכלתי, פיסטוק! פיסטוקים שלמים, פיסטוקים קלופים, פיסטוקים גרוסים ופיסטוקים טחונים. גלידריות עם גלידות בשלוש טעמי פיסטוק שונים שניתן לקנות בגביע, בכוס או בלחמניית בריוש (טעים באופן מוזר). משקאות פיסטוקים מתוקים או מרים, וממרחי פיסטוקים, כמו נוטלה, רק הרבה יותר שווה.
והרבה יותר ירוק!
אני לא מתכוון לצמחייה המשגשגת באזורים מסוימים בסיציליה אפילו באמצע הקיץ, או לבתים הירקרקים שמשלימים את הנוף הפסטורלי (שלפעמים הזכיר לי את הגדה המערבית). אני מדבר על הפיסטוקים הסיציליאניים שגדלים על מדרון הר הגעש אתנה. הלבה מהר הגעש תורמת מינרלים לאדמה ומצמיחה את הפיסטוקים הירוקים ביותר בעולם. לא רק שצבעם מזכיר אבני ברקת, טעמם מתוק ומעודן יותר. קוראים להם פיסטוקי ברונטה, על שם העיירה שמגדלת אותם למרגלות הר הגעש במשך דורות, מאז שהמוסלמים פלשו לאיזור במהלך המאה ה-9 והביאו איתם צמחים מזרח תיכוניים כמו עץ הפיסטוק.
החתונה התקיימה בוילה עתיקה ויפהפייה מחוץ לעיירה הציורית ביסקווינו. החתן והכלה הואילו בטובם לחפש לנו בית מצויד בתנור הכי טוב שיש לביסקווינו להציע. הבית היה מקסים והמטבח מתאים בהחלט למשימה. החיסרון היחיד, אין מזגן. סיוט של כל אופה מודרני. התנור פעל במשך 12 שעות רצופות, והחום, איך לשים את זה במילים עדינות, היה מזעזע בטירוף. אבל אני כל כך אוהב את אילנה שאני מוכן לעבור גיהינום בשבילה (גם אם זה אומר לוותר על ערב פיצות איטלקיות בשביל להכין את העוגה הכי יפה למענה).
…
למתכון הייתי צריך קילו וחצי פיסטוקים קלופים. כדי להשיג כמות כה גדולה בלי לפשוט את הרגל היינו צריכים לנסוע לעיר הגדולה פלרמו, כשעה וחצי מרחק נסיעה מביסקווינו. הנסיעה היתה כה יפה שלא הרגשנו בדרך הארוכה. הגענו לבלארו, אחד השווקים בעיר. הסתובבנו, טעמנו ולבסוף רוקנו את דוכן האגוזים מכל פיסטוקי הברונטה שהיו בתצוגה. נסענו לאחר מכן לסופר גדול ושם רוקנו את כל מדף הביצים. העיר פלרמו מודה לנו על התרומה.
…
כשחזרנו לביסקווינו יצא לנו להכיר במקרה את כרמלו, המייבא הרשמי של פיסטוקי ברונטה לביסקווינו והסביבה. ואז התחילה דרמה קטנה. כרמלו החליט שמה שקנינו בשוק כנראה אינם פיסטוקים מברונטה. התיאור שלנו (והמחיר) יותר התאים לפיסטוקים רגילים. לא פיסטוקים מברונטה!? קנינו קילו וחצי! הפעלנו גוגל טרנסלייט וניסינו להבין בכל הכוח אם זה באמת מה שהבנו ממנו. החלפנו מספרים. באותו הלילה, איך שנכנסו חזרה לבית, פתחנו את שקית הפיסטוקים והתחלנו להסיר את מעטפת הפיסטוקים הסגולה. מיד התגלה מולנו צבע ירוק עז שלא הותיר ספק, זהו אכן פיסטוק ברונטה. שלחנו תמונה לכרמלו והוא בתורו שלח לנו: “Ok si Bronte”. אנחת רווחה.
יום החתונה הגיע והעוגה היתה מוכנה, מחולקת במקרר, כל קומה בקופסה משלה. העמסנו את כל הקופסאות עלי ונסענו ברכב הקטנטן לוילה הכפרית, מקום האירוע. נסיעה של 5 דקות שהרגישה כמו 5 שעות, עם עליות וירידות חדות בעלי פוטנציאל להרוס את העוגה הכי יציבה. העוגה עברה את הדרך בשלום ומיד נכנסה למטבח לתהליך ההרכבה. איילת הנהדרת עזרה לי בעיצוב. היא יצאה לגינה וקטפה כל מיני פרחים לקישוט העוגה ולאחר מכן עזרה לי לבחור את התאנים הכי יפים (אני לא חובב תאנים.. בכלל). העוגה נכנסה למקרר והפתיעה כל עובר אורח תמים שפתח את המקרר בחיפוש אחר אוכל.
…
ההתרגשות היתה באוויר. בני משפחה וחברים התחילו להתאסף לשעת קוקטיילים במרפסת הפונה לנוף דרמטי של עמק שופע בירוק. הדרך הלאה הובילה אותנו לחופה בשעת שקיעה, עם צלצולי פעמונים מהפרות שהתהלכו על הגבעה ברקע. החתן המתין מתחת לחופה. ילדת הפרחים החמודה עשתה את דרכה לחופה ומיד אחריה הכלה בלבן עם הוריה. דניאל, שערך את הטקס, שבה את כולם בעת נישואי הכלה לחתן והחתן לכלה. כמה דמעות לאחר מכן, עשינו את דרכנו חזרה לפתח הבית שם רקדנו, אכלנו ושמחנו מתחת לכיפת השמיים.
סוף סוף הגיע הרגע. שעת הקינוחים. החתן והכלה ביקשו להציב את העוגה במרכז רחבת הריקודים. הוצאתי את העוגה הכבדה מהמקרר והתחלתי את מסע העברת העוגה מהמטבח לחצר, מסע ארוך ומלחיץ. האורחים הוציאו טלפונים, התחילו לצלם ולרגע חשתי חולשה בידיים. מיד תפסתי את עצמי בידיים (וחיזקתי אותם), עצמתי עיניים לשנייה והתמקדתי במטרה. העוגה הגיעה ליעד בשלום וכך גם חיוך רחב לשפתי. בנוסף לעוגה, הוגשו כקינוח גם קנולי ממולא בקרם ריקוטה וג’לטו במגוון טעמים, כמו שוקולד ג’ינג’ר מטריף, מהקונדיטוריה המקומית “קפה דל קורסו”. ערב קסום מסתיים באופן הכי מתוק.
…
יום למחרת התאספנו חזרה במקום האירוע לארוחת צהריים מהסרטים. דגים, פסטות, פירות, מאפים ומתוקים, שכללו את הקסאטל, מאפה במילוי ריקוטה, שלא יכולתי להפסיק לאכול. לפני שנפרדנו מהזוג הטרי ומהאוכל האינסופי, פרנצ’סקו ובנני, בעלי הבית, משכו אותי למטבח ונתנו לי קילו קמח. אבל לא סתם קמח. קמח אורגני שחבר מגדל מדגן עתיק יומין שלא עבר שינוי גנטי לגידול תעשייתי. את הקמח קיבלתי עם תנאי אחד, שאני שולח להם תמונה של העוגה או המאפה שאני אכין עם זה. מצוידים בקמח ההיסטורי יצאנו לדרכנו לחקור את האי הגדול ביותר בים התיכון.
רילמונטי
תחנה ראשונה, דרומה לרילמונטי. המטרה, קצת נחת ובטן-גב בחוף הים סקאלה די טורצ’י, שמתאפיין בצוק מדורג ולבן עוצר נשימה שנושק לים. התארחנו בבית סיציליאני מרוהט בריהוט ירוק ומאובזר בחפצים ירוקים. ספה ירוקה, כיסאות ירוקים, מפת שולחן ירוקה, וילונות ירוקים, כלי מטבח ירוקים ואפילו שלגון ירוק ומגנום בטעם פיסטוק במקפיא. המכשפה המרשעת מן המערב יכלה לחיות כאן בכיף. גם הצמחייה בחוץ, אמנם לא שופעת בקיץ, בקלות מצטיירת בחמישים גוונים של ירוק.
מודיקה
מרילמונטי נסענו למודיקה, עיר של שוקולד (וגם מבנים גרנדיוזיים בסגנון בארוק, אבל בינינו, זה פחות חשוב משוקולד). העיר מתגאה במוזיאון השוקולד שלה ובמבחר מרשים של שוקולדים. שוקולד בטעם פיסטוק, שוקולד בטעם אפרסק, שוקולד בטעם תרד, שוקולד בטעם כורכום, שוקולד בטעם קוקה קולה, שוקולד בטעם וודקה, ועוד המון טעמים מעניינים ומוזרים כאחד. אך אלו לא סתם שוקולדים בטעמים. השוקולדים מיוצרים באופן דומה שיצרו אותם האצטקים בעבר הרחוק: ללא חלב והסוכר לא מומס עד הסוף, מה שנותן להם טעם גס וגרגירי יותר מהשוקולד אליו התרגלנו.
ברונטה
לקראת סוף הטיול, החלטנו לבקר בעיירת ברונטה שבצפון מזרח סיציליה. רצינו להכיר את מקום הולדתו של הפיסטוק האגדי. בשבילי זה הרגיש כמו עלייה לרגל. הנסיעה לשם, בין שדות סברסים ורודים וצהובים, עם נוף להרים ירוקים מצד אחד וים כחול מצד שני, הכפילה את הציפיות שלנו. בעודנו מתקרבים, הר הגעש אתנה התגלה לנו באופק, הפסגה שלו אפופה בעננים. ככל שהתקרבנו יותר, הנוף השתנה מפסטורלי למחוספס. סלעים שחורים, כנראה תוצר של התפרצויות וולקניות, יצרו גבעות עליהן ישבו בתים צבעוניים ומסביבם שדות אינסופיים של עצי פיסטוק.
בכניסה לברונטה בירך את בואנו פסל של פיסטוק ענקי שעמד על צד הדרך במלוא הדרו. עשינו את זה! הגענו למקום הנכסף… רק כדי לגלות שרוב חנויות הפיסטוק סגורות באוגוסט! נפלו פנינו. נסענו לחנות הפיסטוקים הקרובה וגילינו שהיא סגורה בשעות הצהריים, כמו שאר החנויות באי הזה. התחלתי להתרגז. מי סוגר עסק בשעות הצהריים בכלל ובכל חודש אוגוסט בפרט!? הם לא מבינים שזה הזמן הכי טוב לתפוס את התיירים? רגע.. בעצם.. למה אנחנו לא עושים את אותו הדבר אצלנו? פתאום קלטתי שהבעיה היא בנו ולא בהם. אז נרגעתי והמשכנו הלאה בחיפוש אחר חנות שאולי תהיה פתוחה לכבודנו.
…
התמזל מזלנו ומצאנו מפעל קטן עם חנות ומסעדה קטנטנים בניחוח של קיבוץ. “ל’אנגולו די ספורי” שמה. בעלי המקום היו מאירי פנים והקינוחים שלהם פשוט יוצאי דופן. אכלנו קנולי עם גלידת פיסטוק, ארנצ’ינו ממולא בפסטו פיסטוק ולקינוח, מאפינס פיסטוק עם ליבת קרם פיסטוק. המשכנו בדרכנו לחנות נוספת, מעודדים ושמחים. היתה לי הרגשה שזה הולך להיות יום טוב, במיוחד לאחר שעברנו על פני ציור קיר מלבב של עץ פיסטוק שמוליד ילדים מתוך קליפות הפיסטוקים שלו.
ואכן, החנות היתה פתוחה ויצאנו מהמקום עם 4 קילו פיסטוקי ברונטה ושלל מאכלים ירוקים. התיישבנו במסעדה שהחנות המליצה עליה ונהנינו מטוסט עם ממרח פיסטוק ורביולי מטובל בפיסטוק. סיימנו את הטיול שלנו בברונטה עם קפה “אל פיסטקיו”, קפה עם כפית של קרם פיסטוק במקום סוכר. משם המשכנו לסירקוזה, עיר תיירותית גדולה אך מהממת ביופייה, שם נתקלתי במזרקת המים הראשונה שלי, כיאה לנוף האיטלקי. טיילנו בסמטאות המוארות, קנינו כמה ספרי אפייה (שיעזרו לי להכין את הקסטינה המטריפה שאכלנו ב”קפה סיציליה” בנוטו) ולבסוף אכלנו טירמיסו פיסטוק וריקוטה לארוחת ערב. כנראה זה נכון מה שאומרים, הדשא של השכן ירוק יותר, וכך גם הפיסטוק.
קרם חמאה ומסקרפונה שוויצרי
את עוגת החתונה הכנתי לפי המתכון של עוגת הפיסטוק לימון. המתכון בפוסט הנ”ל הוא סטנדרטי והוא מספיק לעוגת שלוש שכבות בקוטר 20 ס”מ (שניתן להכין ביחד או כל שכבה בנפרד). כדי להכין את העוגה בגדלים שונים, יש לחשב את שטח התבנית הרצויה ולחלק בשטח של התבנית הסטנדרטית. את הערך הזה מכפילים בכמות הרכיבים במתכון הסטנדרטי וכך מקבלים את כמות הרכיבים שצריך לתבנית בגודל החדש. עשיתי את החישוב לגדלים השונים של עוגת החתונה:
* עבור עוגה בקוטר 30 ס”מ, יש להכפיל את המתכון ב- ¼2
• עבור עוגה בקוטר 25 ס”מ, יש להכפיל את המתכון ב- ½1
* עבור עוגה בקוטר 15 ס”מ, יש להכפיל את המתכון ב- ½
• עבור עוגה בקוטר 10 ס”מ, יש להכפיל את המתכון ב- ¼
התכנון המקורי היה להכין קצפת מסקרפונה, כמו בפוסט הקודם, כקרם שיעטוף את עוגת החתונה. אך זה לא התאים לעוגה כה גדולה שהולכת לעמוד בחוץ בחום של אוגוסט. הבחירה היתה בין גנאש לקרם חמאה ולאחר כמה התלבטויות הוחלט על קרם חמאה. בשונה מהסטנדרט האמריקאי, בקרם השוויצרי יש פחות סוכר ומרקם חלק ועדין יותר הודות למרנג שמשתלב בקרם. כדי להפחית את טעם החמאה עוד יותר, החלפתי חצי מכמות החמאה בגבינת מסקרפונה והוספתי מיץ לימון להשלמת טעם העוגה.
את המתכון לקרם מצאתי בבלוג האינפורמטיבי “Joe Pastry“. המתכון כאן מספיק לעיטוף עוגת שלוש שכבות בקוטר 20 ס”מ. הייתי צריך להכפיל את כמות הקרם פי 4 כדי לעטוף את כל עוגת החתונה. הסבר לגבי אפקט עוגה עירומה ניתן למצוא בפוסט של עוגת השוקולד.
רכיבים:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
¼ כפית אבקת קרם טרטר
225 גר’ חמאה רכה בטמפרטורת החדר
225 גר’ מסקרפונה בטמפרטורת החדר
2 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
אופן הכנה:
שמים חלבונים, סוכר ואבקת קרם טרטר בתוך קערת נירוסטה. מניחים על בן מארי ומחממים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת. כשטמפרטורת התערובת מגיעה ל-70°, מורידים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
בינתיים, שמים חמאה בתוך קערה ומקציפים כחצי דקה-דקה. מוסיפים את המסקרפונה בהדרגה וממשיכים להקציף עד למרקם קרמי ואוורירי, כ-5 דקות. אם במהלך שילוב המסקרפונה בחמאה נוצרת שלולית קטנה של נוזלים, נפטרים ממנה וממשיכים להקציף (זה לא אמור לקרות אם הרכיבים נמצאים באותה טמפרטורה).
ברגע שטמפרטורת תערובת החלבון יורדת ל-40°, מסננים אותה ישירות לתוך קערת החמאה והמסקרפונה. מקציפים הכל יחד עד לקבלת קרם חלק ומבריק. אם רוצים קרם בטעם לימון, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם). מקציפים עוד קצת. משתמשים מיד או שומרים בקירור כשבוע.
תודה לוינצ’נזו אלויה על שתי התמונות של רומי מהחתונה!
פוסטים דומים
40 תגובות
השאר/י תגובהCancel reply
חיפוש בבלוג
קבלת עדכונים במייל
תודה, קסם להכנס לבלוג שלך, אני הולכת להכין לחתונה של הבת שלי! לנסות… אבל שואבת ממך עידוד כי אתה עושה הכל ליותר אנושי
תודה עפרה 🙂
איזה יופי! מאחל לך המון בהצלחה ומזל טוב לבת. שולח עוד עידוד מהקצה השני של הבלוג. אני כאן לכל שאלה
הכנתי את הבסיס (יצא ממש טעים) ואני רוצה לעשעת עוד בסיס אבל להחליף את הפיסטוק בשקדים איך לדעתך היא תצא
הי נטע,
אני כבר לא זוכר ממש, אבל יכול להיות שניסיתי את זה פעם. לדעתי זה יצא אחלה, ואולי אפילו יותר אוורירי. אבל קשה לי להגיד בוודאות 🙂
ולגבי הקרם
האבקת קרם טרטר ממש נחוצה או שאפר גם בילעדיה?
ניסיתי גם בלי, ויצא סבבה האמת.
היי 🙂
קודם כל, כל המתכונים שלך והעוגות נראות מדהים!!
סופר מקצועי וסופר איכותי!
רק שתי שאלות לגבי המתכון.
1. האם הקרם חמאה יוצא לבן או בצבע שמנת?
2. האם הקרם חמאה מתוק מאוד או מתאזן בגלל המסקרפונה?
תודה מראש 🙂
תודה רבה סתיו!
1. הצבע די תלוי בחמאה. ככל שהיא צהובה יותר, הקרם יצא יותר שמנתי בצבע. הודות לעובדה שאני מחליף חצי מכמות החמאה במסקרפונה, יש נטייה לקרם להיות לבן יותר מקרם חמאה שוויצרי רגיל, שזה כבר בונוס.
2. לדעתי המסקרפונה מאזנת את העניינים והקרם יוצא פחות מתוק ופחות שומני מקרם חמאה רגיל. בכל זאת, יש אנשים שעדיין מוצאים אותו מתוק מדי בשבילם, קשה לזכות בלב של כולם 🙂
ואו!! בדיוק חיפשתי עוגה לחתונת הזהב של סבתוש וסבוש, בהחלט מצאתי! (בתקווה להצליח חחח)
בקרם חמאה השתמשת גם בין השכבות או רק לעיטוף? (:
הי אנה,
אכן, השתמשתי בקרם חמאה גם בין השכבות. מזל טוב לסבתוש וסבוש! ☺
ואוו, נהניתי לקרוא! עשית לי חשק להכין כזאת לאחת מחברותי כשיתחתנו
תודה!
את חייבת, זה כיף נורא. אני מחכה מחתונה לחתונה בשביל העוגה 🙂
מדהים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתה פשוט תותח!
ואיך אתה נשאר רזה??
תודה יעל!
הסוד הוא למסור מיד את מה שאופים לאחרים 😉
omg. מושלם! הכתיבה, התמונות וכמובן המתכונים. תענוג
תודה רבה נחמה! 🙂
שאלה פרקטית- מה תפקיד אבקת קרם הטרטר והאם אפשר להחליף אותה במשהו יותר.. נגיש?
בעיקרון אבקת קרם הטרטר אמורה להבטיח הקצפה טובה יותר של החלבונים. ניתן להחליף במיץ לימון לאפקט דומה (אך פחות פוטנטי). במתכון הספציפי הזה מקציפים את החלבונים יחד עם החמאה והמסקרפונה, אז נראה לי שקרם הטרטר נחוץ לעניין. בכל זאת, התוצר הסופי הוא קרם ולא מרנג, אז אולי זה לא קריטי ממש. אני הייתי מנסה להחליף ב-1/2 כפית מיץ לימון.
לקח לי קצת זמן אבל תודה רבה!! 🙂
בשמחה 🙂
פוסט מעולה, כתוב ברגש וברהיטות, מהנה ומרתק! תודה לך, החכמתי ונהניתי מאוד!
תודה אורית! ותודה שהצצת וקראת 🙂
וואו, הרגת אותי עם כל הפיסטוק הזה ( חולשה רצינית שלי..חולה על פיסטוקים).
כתוב מקסים ונהניתי לקרוא, עשית לי חשק לבקר בכל האזור הזה.
מחכה בקוצר רוח למתכונים נוספים עם פיסטוק.
אגב, מבינה מאד את הדרמה סביב המשקל ( ככה זה רוקחים, כשלוקחים לנו את המשקל, אנחנו נכנסים לפאניקה קלה…).
שנה טובה ומתוקה???
תודה רויטל! מתכונים עם מלאן פיסטוקים בדרכם לבלוג בקרוב! בינתיים, שתהיה לך שנה טובה ידידתי הרוקחת ?
אני טבעונית כבר 20 שנה, משתדלת להימנע מסוכר, אין סיכוי שאכין את המתכונים שאתה מפרסם – אבל אני מעריצה אותך מאז שהבלוג עלה לאוויר. בגלל האישיות שלך, שקורנת וזוהרת בין הסוכר לביצים 🙂
איך העלת לי חיוך דבילי על הפרצוף באמצע הלחץ בעבודה.. תודה, זה ממש מקסים מצידך!
הבלוג מהמם והסיפור הזה מהמם וכתוב כל כך יפה וכבר סימנתי לי כמה מטרות מהבלוג, אז תודה רבה
ממש מעריך את המילים החמות, תודה רבה דפנה 🙂
טוב, אז אתה גם סופר….נהניתי לקרוא ודמיינתי את הטעמים והריחות….וכן, ראיתי שנסעתי איתך לסיציליה! תודה חוסיין
תודה שלומית! היה כיף לטייל איתך 😉
נשמע חלומי! עשית לי חשק לנסוע לסיציליה ולאכול מלא פיסטוקים ברונטה?
תודה נעמה! אני ממליץ בחום!
בא לי לצאת איתך למסעות…זה נשמע כמו רגעים של קסם.
וכל הכבוד כנראה שאתה באמת אוהב את אילנה מאוד!!!
תודה רינת, באמת שהיה מסע כל כך קסום ויאללה, כבר מתחשק לי עוד אחד! 😉
וואו, אפשר לקרוא לטיול הזה “המצוד אחר הפיסטוק”. התמונות והטקסט ממש נותנים הרגשה כאילו ליווינו אותך שם.
אתה חבר אמיתי על כך שהיית מוכן לעשות את זה, אני לא בטוחה הייתי מסכימה. שינוע של ציוד ועוגה יציבה בתנאי שטח ועבודה במטבח זר זה אכן קשה.
איזה כיף שהכל יצא כמצופה!
בבקשה תעלה פוסטים אם תצליח לשחזר את המתכונים הללו, הם נשמעים נפלא.
תודה הילה! זה באמת הרגיש כמו מצוד, ואני שמח שבסוף הצלחנו למצוא את השלל הירוק. זה היה שווה את זה!
אני הולך לעבוד על המתכונים האלה בשקיקה בקרוב ואם יצליח אז אעלה לכאן בכיף.. חייב לשחזר את החוויה הזו ?
העוגה יפייפיה ואיזה פוסט מקסים! ממש אוהבת לקרוא את מה שאתה כותב 🙂
תודה רבה הדר! היה נורא כיף לברוח מהשגרה, לטייל, לצלם ולכתוב קצת (הרבה) 😉
??? Heaven on earth – A M A Z I N G
Thank you! I’m so happy you liked it ?