כעכ כנאפה
בחודש שעבר ביליתי חמישה שבועות נפלאים ביפו. חמישה שבועות בהם אכלתי מהאוכל של אמא יום יום, שיחקתי עם האחיינים יום יום, ובעיקר, הכנתי מלא קינוחים שמצאו את דרכם לכל אחיי, יום יום. התרגלתי להתפנק אצל המשפחה ובחזרה, הרגלתי אותם לפינוקים מתוקים. בתום החופשה, אמרתי להתראות וחזרתי לירושלים, לבית מרקחת מחודש, משופץ ומבריק. חזרה לשגרה חדשה.
את היום האחרון ביפו ביליתי דווקא ברמת-גן. ביקרתי את נטלי (נו, המגניבה מהבלוג עוגיו.נט). היא הזמינה אותי לקפה אצלה. התיישבתי במטבח מלא חתולים התרגשות. נטלי סיפרה לי על הספר החדש שלה “ימים מתוקים“, ספר אפייה עם אינספור מתכונים נהדרים, כולם מלאי קסם וללא מוצרי חלב. ההתרגשות גברה עוד יותר כשגיליתי שאני (ואפילו אמי) מופיעים בספר, בגרסה של נטלי לבסבוסה האהובה של אמא.
לאחר ההתרגשות הרבה, הנחנו את כוס הקפה בצד והכנו קינוח חדש שהפך ללהיט אצל משפחתי היקרה. הקינוח שייך לאמא אחרת. אם מוחמד מיו-טיוב למען הדיוק. נתקלתי במתכון במקרה אי שם כשעשיתי את הדוקטורט שלי על כנאפה, ושמרתי אותו בצד ליום גשום. זה מתכון לובי, וכנראה די פופולרי שם. כעכ כנאפה – כעכים רכים ונימוחים מצופים באטריות קדאיף קראנצ’יות. לא עמדנו בפיתוי והכנו גם גרסה משלנו מעוטרת כולה בפיסטוקים (תמונה בסוף).
הערות כעכיות
* העיטור מחולק לשניים. עיטור אטריות הקדאיף אמור להספיק לחצי מתכון (כ-16 כעכים) ועיטור הפיסטוקים אמור להספיק לחצי השני של המתכון.
* עיטור נוסף: שומשום. לא ניסינו, אבל חשבנו שיכול להיות מגניב לערבב שומשום רגיל עם שומשום שחור ולצפות איתם את הכעכ.
* נגמר העיטור ואין כוח להכין עוד אבל יש עוד כמה כעכים סוררים? שמים קצת אבקת סוכר בקערה קטנה וטובלים בה את הכעכים הנותרים. מושלם ליד כוס תה.
כעכ כנאפה
115 גר’ חמאה רכה
110 גר’ שמן צמחי
120 גר’ מי זאהר
30 גר’ אבקת סוכר מנופה
60 גר’ קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
280 + 70 גר’ קמח
½ כפית מלח
עיטור
150 גר’ אטריות קדאיף
15 גר’ אבקת סוכר
30 גר’ חמאה
150 גר’ פיסטוקים קלופים
סירופ
440 גר’ סוכר
240 גר’ מים
מיץ מחצי לימון
המתכון מספיק ל-32-34 כעכ כנאפה נימוחים
כעכ כנאפה
מחממים תנור ל-175°. מוודאים שהחמאה אכן רכה (מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההכנה או מרככים במיקרו אבל רק עד שרך, זהירות מהמסה). שמים את החמאה בקערת המיקסר. מוסיפים שמן, מי זאהר, אבקת סוכר מנופה, קורנפלור, אבקת אפייה, 280 גר’ קמח ומלח.
בעזרת וו גיטרה, מעבדים קודם על מהירות איטית ואז בינונית עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד 70 גר’ קמח (אנחנו הוספנו). הבצק אמור להיות רך יחסית, אבל כזה שמסוגל לשמור על הצורה שלו כשמגלגלים אותו. מרפדים מגש או שניים בנייר אפייה.
מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות, כאשר כל חתיכה שוקלת בין 20-24 גר’. בעזרת ידיים נקיות, מגלגלים כל חתיכת בצק על משטח נקי ליצירת חבל דק (באורך כ-20 ס”מ). מהדקים את החבל בקצוות ליצירת טבעת. מעבירים את הטבעת למגש האפייה. חוזרים על הפעולה עבור כל שאר חתיכות הבצק.
מכניסים מגש או שניים לתנור ואופים כ-20-25 דקות עד להזהבת הטבעות. מסובבים את המגשים באמצע האפייה לאפייה אחידה יותר. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את העיטור והסירופ.
עיטור
קלייה וטחינת פיסטוקים לעיטור: מחממים תנור ל-160°. מפזרים את הפיסטוקים על פני מגש אפייה וקולים בתנור כ-7 דקות, עד שהם משחימים קצת. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. שמים את הפיסטוקים בתוך מעבד מזון. טוחנים בפלוסים עד לחלקיקים קטנים. מעבירים לתוך קערה קטנה.
קליית אטריות קדאיף: מחממים תנור ל-180°. קוצצים את אטריות הקדאיף או פשוט מפרקים לחתיכות עם הידיים. מפזרים אותם בשכבה דקה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור וקולים כ-10 דקות עד להזהבה קלה. במהלך הקלייה, מערבבים לסירוגין בעזרת מרית או כף גדולה מעץ לקלייה אחידה.
מוציאים מהתנור. מפזרים אבקת סוכר מעל הקדאיף. ממיסים את החמאה ומוסיפים גם אותה. בעזרת ידיים נקיות, מערבבים יחד עד שכל הקדאיף משומנות היטב. מחזירים את המגש לתנור ואופים כ-10 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד להזהבה יפה. מצננים בטמפרטורת החדר. מעבירים לתוך קערה קטנה.
סירופ
שמים סוכר, מים ומיץ לימון בתוך קלחת ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב לסירוגין להמסת הסוכר. ברגע שהסירופ מתחיל לרתוח, מפסיקים לערבב וממשיכים לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות נוספות להסמכת הסירופ. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר (כ-10-15 דקות).
הסירופ אמור לקבל צבע צהבהב אך לא ענברי כמו של קרמל. המרקם אמור להיות סמיך קצת. ככל שמצננים את הסירופ יותר, כך הוא יתייצב ויסמיך יותר, אבל אז יהיה קשה יותר לצפות את הכעכ. אז לפני שהסירופ מסמיך לגמרי ובעודו קצת חמים, מתחילים לצפות את הכעכ.
עם יד אחת טובלים כעכ בסירופ החמים, מאפשרים לעודף הסירופ לזלוג חזרה לקערה ומיד מניחים בקערת הקדאיף או הפיסטוק. עם היד השנייה, מעטרים את הכעכ היטב בקדאיף/פיסטוק מכל כיוון. מניחים את הכעכ המעוטר על גבי משטח מרופד בנייר אפייה וחוזרים על התהליך עם כל שאר הכעכ.
כעכ כנאפה ניתן לעטר גם עם קצת שברי פיסטוקים מעל, כמו שניתן לראות בתמונה הראשית. כעכ כנאפה (או פיסטוק) נשמר כ-3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום מאוויר.
פוסטים דומים
16 תגובות
השאר/י תגובהCancel reply
חיפוש בבלוג
קבלת עדכונים במייל
היי בוקר טוב
הכעכ נראה מושלם ובטוחה שגם טעים ❣️❣️ אני רוצה להכין את הכעכ ליום הולדת של דודה שלי רציתי לשאול כמה ימים הכעכ נשמר ללא הסירופ והציפוי? …. כי אני רוצה לדעת אם יש אפשרות להכין את הכעכ יומים לפני וביום האירוע בבוקר לטבול בסירופ ולצפות בציפוי ?
תודה רבה וסליחה על כל השאלות.
תודה אילנית!
אני לא בטוח לגמרי כמה זמן הכעכ נשמר ללא הציפוי, אבל אם מדובר על יומיים לפני האירוע, הייתי הולך על זה. אני בטוח שזה יהיה סבבה, כל עוד זה נשמר בכלי אטום מאוויר. מזל טוב לדודה 🙂
תודה רבה רבה רבה!!!!
אין ספק שככה אני יעשה מעריכה מאוד מאוד על התשובה המהירה!!! ויש לך בלוג מושלםםםם!!!!
תודה רבה! ובשמחה 🙂
מחכים למתכון חדש דחוףףףףףףף
מה הצפי אם מותר לבקש? 🤔🙏❤
חחח, הי חן!
סורי על ההיעלמות, מבטיח לחזור בעוד כשבוע-שבועיים. אני מקווה.
מה זה הדבר היפה הזה??
מוכשרים בטירוף
תודה רבה 🙂
שלום,
רק לאחרונה גיליתי את הבלוג שלך, וקודם כל המתכונים שלך נראים מדהים.
שאלה כללית לכל המתכונים, האם כאשר יש צורך לאפות בטורבו אתה מציין זאת? ואם זה לא כתוב אז אני מסיק שהאפייה היא במצב רגיל ללא טורבו?
תודה מתניה!
שואלים את זה הרבה, ואני תמיד עונה שכן, אני משתמש בטורבו בכל האפייה שלי. אבל למען האמת, זה לא ממש מדויק. יש לי תנור של בוש ואני משתמש בפונקצית 4D – שזה מפעיל את המאוורר בצורה מסויימת, אולי קצת שונה מטורבו רגיל. אבל כן, אם הכוונה בטורבו שהמאוורר בתנור מפזר את האוויר החם בצורה אחידה, אז זה מה שאני עושה 🙂
הי חוסיין, האם 120 גר’ מי זהר זה לא כמות גדולה מדי לבצק? יש לי בקבוק מי ורדים, האם זה אותו דבר?
יש לי גם תמצית מי זהר, האם אפשר לשים מעט תמצית ולהוסיף 120 גר’ נוזל כלשהו, כמו מים, חלב, מיץ תפוזים?
הי תיקי,
אני יודע, זה נראה מוזר, אבל הכמות נכונה. זה נראה הרבה, אבל זה יוצא נפלא בסוף. אפילו אחותי שלא אוהבת מי זאהר התלהבה מהכעכ.
לגבי ההמרה, מי ורדים לא מומלצים. לגבי התמצית, אני לא בטוח. יכול להיות שיש מתכון כלשהו שמסביר איך להכין משהו שקרוב למי זאהר בעזרת התמצית, אבל אישית אני לא מכיר משהו כזה לצערי.
יואו חוסיין זה מהמם!!! כמה כישרון יש לך איזה כיף לעקוב אחרייך
תודה ענת! אבל הקרדיט הפעם כולו שייך לאם מוחמד מלוב 🙂
כמה כיף וטעים היה! מחכה בקוצר רוח כבר לדייט הבא שלנו ♥ מתה עליך חוסיין! כמה זה משמח אותי שאתה מלמד אותי דברים חדשים.
תודה נטלי, זה תמיד תענוג אחד גדול איתך 🙂