ממרח פיסטוק
תמיד כשאני חוזר מטיול בחו”ל אני דואג להביא איתי מתנות מקומיות למשפחה. כשנסעתי לסיציליה הקיץ, חזרתי עם ארבע צנצנות המכילות בתוכן ממרח פיסטוק עבודת ידיהם של תושבי העיר ברונטה. העיר מתגאה בפיסטוקים הירוקים שלה וכל חנות, מאפייה או בית קפה מתגאה בממרח הפיסטוק הביתי שלה או שלו. היה קשה לבחור ממרח פיסטוק שאותו אחזיר הביתה למשפחה. המגוון היה רחב; ממרחים עם מרקם חלק וקרמי שמזכיר נוטלה, ממרחים מחוספסים עם חלקיקי פיסטוקים קטנטנים, ממרחים על בסיס חלב, ממרחים על בסיס שמן זית ועוד ועוד…
בפוסט הזה (שבא בעצם כהכנה לפוסט הבא) שילבתי יחד את הטעמים והמרקמים שהכי אהבתי. כך הגעתי אל ממרח פיסטוק על בסיס שוקולד לבן. בכל ביס מרגישים את החספוס של הפיסטוקים ואת הטעם המעודן של השוקולד הלבן. את הממרח שמרתי בתוך אחת הצנצנות עימן חזרתי מסיציליה. צנצנת עם מכסה ירוק במיוחד שמזכירה לי את ברונטה והשיגעון הנדיר שלה לפיסטוקים.
רכיבים
120 גר’ פיסטוקים קלופים
60 גר’ סוכר
170 גר’ שמנת מתוקה
100 גר’ שוקולד לבן
25 גר’ דבש
המתכון מספיק לכ-400 גר’ ממרח פיסטוק
מחממים תנור ל-160°. מפזרים את הפיסטוקים על פני מגש אפייה וקולים בתנור כ-7 דקות, עד שהם משחימים קצת.
לאחר שהפיסטוקים הצטננו בחוץ, שמים אותם בתוך מעבד מזון (עדיף קטן לטחינה טובה יותר) יחד עם הסוכר וטוחנים לאבקה, או אפילו למחית. מגרדים את הדפנות מדי פעם. מעבירים לתוך מד ליטר.
מוסיפים שוקולד לבן ודבש. מרתיחים שמנת מתוקה ומוסיפים ישר למד ליטר. נותנים לזה לעמוד חצי דקה ואז מערבבים קצת עם מרית. טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים את הממרח לצנצנת זכוכית.
מצננים את הממרח מעט לפני שסוגרים את הצנצנת. בעיקרון מומלץ לנקות את הצנצנת עם מים רותחים ואז לייבש היטב לפני שממלאים אותה בממרח. זה עוזר להאריך את חיי המדף של הממרח.
הממרח יהיה קצת נוזלי בהתחלה. אל דאגה. לאחר כמה שעות בטמפרטורת החדר הממרח מתייצב ומאפשר מריחה יפה על גבי לחם או באגט. הממרח נשמר למספר ימים בטמפרטורת החדר או כשבוע-שבועיים במקרר.
פוסטים דומים
18 תגובות
השאר/י תגובהCancel reply
חיפוש בבלוג
קבלת עדכונים במייל
170 גר שמנת? או מ”ל?
הי ליגל,
אני מודד הכל בגרמים, גם נוזלים. נוח לי פשוט לשקול הכל על המשקל יחד.
אפשר לוותר לדעתך לוותר על הדבש ? (אלרגיה)
מה אפשר לשים במקום ?
הי ג’ורדן,
אין ממש אפשרות לוותר על הדבש, אבל אפשר להמיר בסוכר אינברטי או סילאן, ואולי אפילו במייפל.
טעים טעים!!! קיררתי כמה שעות במקרר ויצא במרקם מושלם למריחה על בצק שמרים ובכלל לא נוזלי. תודה!!
וואלה! הייתי צריך לחשוב על זה בעצמי, רעיון מצוין. תודה על הטיפ!
האם אפשר להוסיף יותר סוכר במקום הדבש? או פשוט להשמיט את הדבש?
האמת לא הייתי מוותר על הדבש כי זה בטח תורם למרקם של הממרח. את כמובן יכולה לנסות בלי ולהוסיף קצת יותר סוכר, אבל המרקם בטח ישתנה בהתאם.
הכנתי בסוף עם גלוקוזה ויצא מעולה!
מגניב! 🙂
איך הממרח יהיה באפייה? כמלית של עוגת שמרים למשל
לדעתי הוא יתנהג כמו גנאש, וגנאש בתנור מתנהג קצת בפראיות, מבעבע ולפעמים נשרף מהר.
הממרח יצא מעולה וקצר מחמאות! שכחתי להוסיף את הסוכר והיה לחלוטין מתוק מספיק בלעדיו.
איזה כיף, אני שמח לשמוע, גם שזה טעים ללא תוספת סוכר! 🙂
היי! נראה מהמם! גם בכלליות כל הבלוג מושלם (המתכונים והעיצוב ☺️) האם אפשר להחליף חצי מכמות הפיסטוקים במחית?
תודה הגר! ממש שימחת אותי 🙂
אם תחליפי חצי מכמות הפיסטוקים במחית, יכול להיות שזה יצא קצת יותר שומני/נוזלי, ויכול להיות שבכל זאת זה יתייצב יפה בסוף. לא סגור על העניין ממש, אבל נשמע ממש מעניין לנסות. אם את מנסה, תגלי לי בבקשה. אחרת, אהיה חייב לנסות את זה בעצמי מתישהו 😉
מהמם כרגיל!
ואיך משלבים את הממרח בקינוחים?
תודה!
אני מאמין שאפשר לשלב אותו בקינוחים כמו כל ממרח אחר. אני מתכנן להכין השבוע מאפינס פיסטוק ולהכניס לתוכן את הממרח הזה כליבה קרמית. אם הכל ילך כצפוי אז אעלה פוסט על כך בעוד שבוע 🙂